Cum decorăm casa? ... sau cei 5 pași pentru un design reușit!

4 March 2020
Cum decorăm casa? ... sau cei 5 pași pentru un design reușit!

Acasă e locul în care orice investiție se justifică fără nevoie de prea multe argumente. 

Odată ce îți achiziționezi propria locuință îți dorești să o faci maxim originală, confortabilă și plăcută ochiului! Și iată că aici pornește partea grea!

Decorul din casă este un element cheie pentru o locuință plăcută, relaxantă și primitoare.

Acces Imobil îți prezintă câteva sfaturi pentru a obține un #homedecor reușit chiar dacă nu ești profesionist!

1. Numerele impare

design-interior-regula-numere-impare

Preferabil este ca styling-ul mesei de cafea, a noptierei sau a raftului să includă diverse lucruri de interior sortate în numere impare. Această aranjare crează un echilibru și o armonie vizuală.

De asemenea, este binevenit ca în această grupă să intre și diverse accesorii mici cu forme, dimensiuni și texturi diferite. Totodată, între toate aceste lucruri trebuie să existe o caracteristică comună, fie culoarea, fie tematica.

2. Regula 10-30-60

design-interior-regula-60x30x10

Odată ce ați găsit paleta de culori potrivite locuinței dvs. trebuie să stabiliți ce rol vor juca acestea în cadru deplin. Această regulă ar însemna că trebuie să alegeți culoarea dominantă, culoarea secundară și culoarea de accent. 

Culoarea dominantă trebuie să ocupe 60% din suprafață și să fie una destul de neutră. 

Culoarea secundară, de obicei, este una mult mai îndrăzneață și poate fi folosită pentru mobilier, astfel nedepășind cele 30% din suprafața camerei.

Între timp ce accentul primar trebuie să fie făcut pe accesorii, perne sau covorașe, pentru a forma cele 10%.

3. Găsește punctul de focalizare

design-interior-regula-punct-focalizare

Punctul de focalizare al camerei este cea mai atractivă și vizibilă trăsătură. Drept punct poate servi o pictură dramatică deasupra șemineului sau un mobilier mai sofisticat sau de ce nu, chiar și o lucrare arhitecturală pe care doriți să o realizați.

Orice nu ar fi, punctul de focalizare trebuie să atragă atenția instantaneu atunci când intrați în cameră. Amenajați cealaltă parte a camerei, asigurându-vă că aceasta nu concurează cu acel punct, ci dimpotrivă, îl completează.

4. Respectă spațiul “deschis”

design-interior-regula-spatiu-deschis

Spațiul “deschis” - este acea parte a camerei, care nu este ocupată de niciun obiect. De regulă, este zona albă a pereților sau spațiul între mobilier. Cu toate acestea, vă poate survine gândul să îl umpleți și pe el! Nu vă lasați tentați! :)) 

5. Aflați dimensiunile generale

design-interior-regula-dimensiuni-generale

Pentru a obține un echilibru în casa dvs. trebuie să cunoașteți dimensiunile generale pentru elementele cheie. 

Spre exemplu: păstrați aproximativ 40 cm de spațiu între canapea și masa de cafea.  

Atunci când instalați o pictură pe suprafața peretelui, centrul său trebuie să se afle la nivelul ochilor, de obicei la distanța de 140-150 cm de la podea. 

Montați draperiile mai sus cu 10 cm față de rama geamului și lăsați-le să se aștearnă până pe podea, creând o atmosferă elegantă.

CONCLUZIE

Tendințele în decor mereu vor fi în continuă dezvoltare și schimbare … Ceea ce astăzi este considerat “tabu”, mâine poate căpăta o popularitate enormă!

Noi însă vă sugerăm să vă amenajați “colțișorul” vostru de “rai” așa cum vă dictează inima! Doar dvs. știți ce vă face fericit și ce vă crează acea stare de relaxare totală … 

Și nu uitați, nu căutați fericirea în ograda altuia, pentru că ea se ascunde în casa voastră!

sursa:https://www.bhg.com.au

Share

Articole similare

Top 5 sfaturi în amenajarea apartamentelor de dimensiuni mici
25 January 2019
Top 5 sfaturi în amenajarea apartamentelor de dimensiuni mici
După procurarea unui apartament în varianta albă urmează procesul de reparație. Este foarte important ca înainte de a începe reparația să ținem cont de anumite reguli sau sfaturi, mai ales dacă apartamentul are încăperi nu tocmai spațioase.