Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil

3 November 2020
Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil

Astăzi vom discuta cu Viorel Bahnaru, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, care are o vastă experiență în vânzarea caselor la sol, apartamentelor și a terenurilor pentru construcții în sectorul Buiucani din Chișinău cât și în suburbii (Durlești, Dumbrava etc.)

1. De ce ai îmbrățișat profesia de agent imobiliar?

Am îmbrățișat profesia de agent imobiliar din pură curiozitate. Eram în căutare de experiențe noi și o  dorință de a evada de la un salariu fix la un venit care depinde totalmente de maestria mea. Astfel, am intrat pe ușa companiei Acces Imobil și totodată într-un domeniu absolut nou pentru mine.

2. Care sunt calitățile unui agent imobiliar profesionist?

Munca de agent imobiliar, ca și multe alte meserii, este acea muncă asiduă unde îți aplici cunoștințele în psihologie și economie, abilitățile și capacitățile de management, perseverența și atenția la fiecare pas făcut într-o tranzacție, responsabilitate și desigur, omenia și sinceritatea, care eu le consider a fi cele mai importante calități.

agent-imobiliar-viorel-bahnaru

3. Cât de important este lucrul în echipă în cadrul companiei Acces Imobil?

Fiind o echipă puternică, fiecare coleg  are un portofoliu de obiecte spre vânzare foarte diversificat astfel încât să acoperim toată piața imobiliară din Chișinău. Respectiv, când am o solicitarea de la potențiali cumpărători cu privire la procurarea unui imobil, iar eu nu îl posed în portofoliul meu, colaborând cu colegii din echipă pot găsi imobilul potrivit mult mai rapid. Colaborând strâns între colegi ne permite să avem cât mai mulți clienți mulțumiți de serviciile noastre. 

4. Care sunt sfaturile tale pentru cei care vor să vândă un imobil?

"Dați-mi cheile de la locuința dvs. iar eu în scurt timp vă anunț când programez tranzacția la notar". Este o glumă, dar care are o nuanță de adevăr.

Clientul (vânzătorul) ar trebui să-mi încredințeze mie ca specialist absolut întreg procesul de vânzare, începând de la etapa de pregătire a imobilului până la semnarea de facto a contractului de vânzare-cumpărare.

Termenul record de vânzare a unui apartament a fost dintr-un apel de 30 de secunde în care am anunțat clientul ca i-am găsit apartamentul care-l căuta de o lună iar în decurs de 3 ore a semnat contractul de rezervare a imobilului.

Termenul record de vânzare a unei case a fost timp de o săptămână, datorită stabilirii prețului corect de piață din start și a strategiei de marketing a proprietății foarte bine setate. 

interviu-viorel-bahnaru

5. De ce ar trebui să semneze un proprietar un contract exclusiv cu un agent imobiliar?

E simplu și sigur totodată. Eu voi menționa doar un motiv, ce se reflectă în partea financiară. Când apartamentul Dvs. este afișat în portofoliul a 10 agenții imobiliare, apare concurență între acestea. Fiecare din ele având ca scop de a vinde mai repede, exercită influență asupra proprietarului pentru a micșora prețul imobilului, sub prețul real de piață. Ceea ce înseamnă că proprietarul are doar de pierdut.

Semnând un contract exclusiv cu mine, mă angajez să ofer cel mai bun preț pentru clientul meu, apărând interesele acestuia în procesul de vânzare-cumpărare.

6. Ce trebuie să cunoască persoanele care vor să-și cumpere propria locuință?

Dacă sunteți în căutare de o locuință apelați la un agent imobiliar profesionist, care deține informația corectă despre piața imobiliară și vă poate ajuta pe întreg procesul de vânzare-cumpărare a unui bun imobil. Un specialist imobiliar vă poate ajuta să economisiți nu atât bani, cât timp - care costă bani.

interviu-victor-cernomorcenco-viorel-bahnaru

7. Ce ai recomanda, achiziția unei case finisate sau a unui teren pentru construcție?

Cred că aș recomanda o casă finisată în varianta albă, unde în continuare ați putea da frâu liber ideilor de design și să vă faceți reparație după bunul vostru plac. Construcția individuală a unei case la sol apriori este mai costisitoare, decât din perspectiva companiilor de construcție care lucrează la volum mare și au acces la materiale de construcție calitative la prețuri rezonabile, echipe de muncitori calificați etc. Apropo, acum sunt foarte multe proiecte interesante de townhouse-uri, duplexuri și case individuale, care credeți-mă sunt construite calitativ și contrazic stereotipul "vreau teren să-mi fac o casă așa cum știu eu".

8. Cum a influențat condițiile de creditare piața imobiliară din Chișinău?

Devenind foarte simplă procedura de accesare a unui credit ipotecar, acest fapt a generat o creștere a cererii pe piața imobiliară din Chișinău. Statisticile ne arată că tranzacțiile imobiliare sunt în creștere față de anii precedenți.

9. Care sunt așteptările tale de la anul 2021 pe plan profesional?

Pentru anul 2021 am ca scop de a avea în portofoliu doar obiecte cu reprezentare exclusivă a vânzătorului. Acest fapt va îmbunătăți calitățile mele de agent imobiliar profesionis, va genera mult mai mulți clienți mulțumiți și aprecieri mai înalte din partea lor.

Vezi portofoliul cu imobile în vânzare ale lui Viorel Bahnaru.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.