18 Calități ale unui agent imobiliar de succes

4 March 2020
18 Calități ale unui agent imobiliar de succes

A fi un agent imobiliar de succes înseamnă a deține un întreg bagaj de cunoștințe în domeniul imobiliar, dar și calități de bună gestionare a relațiilor interumane. Mai jos vom enumera abilitățile pe care trebuie să le dețină un specialist imobiliar dacă vrea să reușească să-și construiască o carieră de succes.

Calitățile profesionale ale agentului imobiliar

  • Abilități de comunicare

A fi agent imobiliar de succes înseamnă a fi o persoană deschisă cu ample abilități de comunicare atât tete-a-tete cu clienții, cât și la telefon, mesenger, email etc.

  • Abilități de operare PC

Aici notăm cunoștințele de utilizare a pachetului Microsoft Office (Word, Excel etc.) pentru pregătirea ofertelor, contractelor, prezentărilor, dărilor de seamă etc.

  • Atenție la detalii

A fi atent la detalii înseamnă să știi să asculți necesitățile clienților tăi. Pentru a descoperi necesitățile imobiliare ale clienților e nevoie să pui întrebări corecte. Fiecare doleanță a clienților trebuie să se transpună într-un vis realizat, visul de a avea o casă.

abilitati-profesionale-agent-imobiliar

  • Cunoașterea procesului de vânzare-cumpărare

Foarte importantă este cunoașterea cap-coadă a procesului de vânzare-cumpărare a unui bun imobil, începând cu prospectarea pieței, calificarea clienților, prezentarea serviciilor, încheierea contractelor de reprezentare exclusivă sau intermediere și finisând cu efectuarea vizionărilor, pregătirea actelor, încheierea contractului de vânzare-cumpărare și obținerea recomandărilor.

  • Analiza pieței imobiliare

Trebuie să posede vaste cunoștințe despre piața imobiliară din Chișinău, cât și din țară. Trebuie să cunoască la perfecție prețurile reale de piață, trendurile de creștere sau de scădere a prețurilor, dar și tipurile de imobile de tip serie, complexele locative, companiile de construcție etc.

  • Taxe și finanțe

Fiecare specialist imobiliar trebui să cunoască informațiile despre taxele și impozitele pe proprietate: Taxe de proprietate, Coduri imobiliare, Legea imobiliară etc.

  • Contracte și legislație

A fi un broker imobiliar înseamnă să ai cunoștințe în domeniul legislației imobiliare. Trebuie să poți analiza corectitudinea contractelor de vânzare-cumpărare, a întregului pachet de acte necesare pentru tranzacția unui bun imobil.

  • Creditare

Trebuie să posezi cunoașterea procesului de obținerea a unui credit ipotecar, condiții / cerințe / documente necesare pentru obținerea unui credit imobiliar. Trebuie să cunoști particularitățile unui credit ipotecar ordinar și a unui credit acordat prin programul guvernamental Prima Casă.

credit-ipotecar-chisinau

  • Negociere și persuasiune

Cunoaşterea tehnicilor şi tacticilor de negociere și persuasiune este esenţială în procesul de lucru a fiecărui agent imobiliar. Este important să ne ghidăm după principiul WIN – WIN, într-o negociere trebuie să câştige ambele părţi, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul.

  • Marketing și Lead Generation

Fiecare agent imobiliar este responsabil de generarea lead-urilor - generare continuă de potențiali vânzători și cumpărători, folosind instrumente de marketing online și offline.

  • Personal Branding și Networking

Un bun profesionist în domeniul imobiliar este acea persoană care crează conexiuni personale cu diferite persoane care au nevoie de servicii imobiliare. Este important să lucrezi în permanență asupra creării unui brand personal, promovându-te ca un bun specialist imobiliar, folosind canalele Social Media sau prin prezența ta la diferite evenimente.

  • Evaluare

Pentru a deveni și mai bun în tot ceea ce faci este important să faci evaluări asupra lucrului efectuat zi de zi. Analiza rezultatelor obținute te va ajuta să îmbunătățești procesul de lucru cu clienții și să îți crești profesionalismul tău.

  • Recomandări

Capacitatea de a-ți face clienți pe viață și de a primi recomandări de la clienții mulțumiți este cheia succesului în domeniul imobiliar. Pentru a ajunge la un astfel de nivel e nevoie de multă muncă, dedicație și un bagaj enorm de calități personale pe lângă cele profesionale descrise mai sus.

Calitățile personale ale agentului imobiliar

abilitati-personale-agent-imobiliar

  • Onestitate

Onestitatea este calitatea personală care stă la baza principiilor oricărui agent imobiliar de succes. Corectitudinea față de clienți, a informației oferite este cheie succesului a unei cariere în domeniul imobiliar.

  • Empatie

Abilitatea de a te plasa în locul clienților este o capacitate-cheie care te va ajuta să descoperi ce își doresc cu adevărat clienții tăi. Astfel vei putea mult mai ușor să le oferi anume ceea ce au nevoie, dar și vei crește încrederea față de persoana ta.

  • Gestionarea timpului

Este important să organizăm programul de muncă folosind o agendă cu sarcini și priorități pentru a le putea gestiona eficient. Doar prin disciplină și punctualitate putem crește productivitatea și putem realiza toate sarcinile sută la sută.

  • Lucru în echipă

Capacitatea de a lucra în echipă, de a fi parte dintr-o comunitate de agenți imobiliari care se ajută reciproc este o altă latură importantă. Fiind util colegilor de breaslă poți crește mult mai rapid profesional. Lucrul în echipă este un catalizator care stimulează ca lucrurile să fie într-o continuă mișcare, ca o companie imobiliară să aibă progres.

  • Rezolvarea problemelor

A fi specialist înseamnă a fi o persoană care știe să rezolve problemele altor persoane. A fi un specialist imobiliar profesionist înseamnă a fi o persoană care îi place să rezolve problemele oamenilor cu nevoie imobiliare. Indiferent de situațiile în care se află clienții, un broker imobiliar, trebuie să găsească cea mai potrivită formulă care ar ajuta la soluționarea problemei, fie ea legată de vânzarea sau de cumpărarea a unui bun imobil.

Devino agent imobiliar!

Vrei să devii un agent imobiliar profesionist? Aplică acum la postul vacant de specialist imobiliar în cadrul echipei Acces Imobil. Trimite-ne CV cu poză la adresa de email hr@accesimobil.md. Fii parte din cea mai bună echipă de agenți imobiliari din Chișinău.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.