Top 5 sfaturi în amenajarea apartamentelor de dimensiuni mici

4 March 2020
Top 5 sfaturi în amenajarea apartamentelor de dimensiuni mici

După procurarea unui apartament în varianta albă urmează procesul de reparație. Este foarte important ca înainte de a începe reparația să ținem cont de anumite reguli sau sfaturi, mai ales dacă apartamentul are încăperi nu tocmai spațioase.

Ce facem când bucătăria, dormitorul, camera de baie sunt de dimensiuni mici?

Problema metrajului funcțional mic poate fi rezolvată prin trucuri optice ale lucrărilor de finisaj și decorare a apartamentului creând o atmosferă ergonomică și spațioasă.

Iată 5 sfaturi utile pentru amenajarea apartamentelor de dimensiuni mici:

1. Culori

top-amenjare-baie

Optați pentru nuanțe deschise ale materialelor de finisaj, în culori ușor pronunțate ce nu sunt departe de alb, bej, roz pal, galben. Culorile deschise au tendința de a mări optic spațiul. La fel se referă și la culoarea mobilierului.

2. Textura și ornamente

top-idei-amenjare-decor (1)

Evitați sau reduceți la minim textura pronunțată și ornamentele pe tapet, fon sau plăci ceramice. Textura și ornamentele preiau atenția asupra lor în defavoarea perceperii reale a spațiului. Dacă optați pentru texturare, atunci pentru a mări optic spațiul în înălțime alegeți ornament vertical, iar pentru lățime, orizontal.

3. Mobilier

top-idei-amenjare-bucatarie

Amenajați apartamentul cu mobilier în stil minimalist, cu puține elemente de decor. O bună alternativă este mobila încorporată, astfel creăm senzația unui spațiu mult mai liber.

4. Decor

top-amenjare-apartament (1)

Pentru decorarea pereților putem folosi tablouri de mărimi mari și oglinzi masive. Alte elemente ce pot mări vizual interiorul sunt covoarele de mărimi mari, dulapurile și perdelele pe toată înălțimea peretelui.

5. Iluminare

top-idei-amenjare-living

Un factor important este iluminarea. Dacă spațiul nu dispune de iluminare naturală deajuns, amenajați apartamentul cu cât mai multă lumină artificială pentru a combate o percepere greșită a spațiului.

De obicei, planificarea și organizarea reparației aduce multe bătăi de cap, dar cunoscând unele reguli și sfaturi, procesul poate deveni plăcut și interesant.

Pentru mai multe idei și sfaturi puteți recurge la ajutorul unui designer de interior.

Share

Articole similare

Cum decorăm casa? ... sau cei 5 pași pentru un design reușit!
17 July 2019
Cum decorăm casa? ... sau cei 5 pași pentru un design reușit!
Acasă e locul în care orice investiție se justifică fără nevoie de prea multe argumente.  Odată ce îți achiziționezi propria locuință îți dorești să o faci maxim originală, confortabilă și plăcută ochiului! Și iată că aici pornește partea grea!