Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive

4 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive

Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 

Reprezentarea exclusivă garantează că agenția imobiliară / agentul imobiliar va depune eforturi maxime pentru vânzarea unui imobil, în cel mai scurt timp posibil și la cel mai avantajos preț posibil pentru vânzător. Este un model de lucru răspândit în SUA și în unele țări bine dezvoltate din Europa.

De ce ai îmbrățișat profesia de agent imobiliar?

Să fiu sincer, vânzările îmi sunt pe plac de mic. A început totul de la comercializarea telefoanelor mobile în timpul liceului. Încasarea venitului în urma vânzării unui produs mi-a trezit dorința de a mă aprofunda în acest domeniu. 

Ideea despre ramura imobiliară a apărut mai târziu. În urma discuțiilor cu persoanele ce activau deja în domeniu, s-a trezit și dorința de a cunoaște mai multe detalii despre această sferă. Fiind o persoana care acceptă cu ușurință noi aventuri, am decis să mă angajez la compania Acces Imobil, unde continui să activez și în prezent.

Care sunt calitățile unui agent imobiliar de succes?

Un Specialist Imobiliar de succes sau profesionist mai bine zis, este acel agent, care închide tranzacție după tranzacție, creând acea legătură dintre vânzător și cumpărător, care să îi permită să ajungă la un compromis.. Iar în consecință se bucură de reacții pozitive, clienți mulțumiți și recomandări Pentru a ajunge la acest nivel, este nevoie de muncă asiduă. 

Totul începe de la dorință. Primul și cel mai important pas este să-ți definești un scop și să tinzi spre el. Urmează responsabilitatea. Un agent imobiliar ține sub control fiecare mărunțiș, ca tranzacția să decurgă ușor și pe placul tuturor.

Un profesionist este mereu îngrijit și bine îmbrăcat, cu gust. Bunele maniere și modul de a duce o conversație la nivel înalt este o altă caracteristică ce definește un specialist în domeniul imobiliar. 

Un vânzător profesionist mereu învață, este în continuă dezvoltare. Cărțile, trainingurile, videourile informative, știrile, analizele de piață - sunt sursele din care poți afla mereu ceva nou pentru a te perfecționa.

De ce ai ales să lucrezi după modelul american cel al reprezentării exclusive a proprietarului?

După părerea mea, reprezentarea exclusivă este unica modalitate corectă de lucru a unui adevărat REALTOR. Necesită timp și dăruință până se formează această deprindere. Americanii ne demonstrează prin practică și experiență de ani de zile că exclusivitatea într-adevăr merită implementată și utilizată corect. Din ce în ce mai mulți clienți acceptă modalitatea americană de reprezentare și rămân satisfăcuți.

adrian-ciuperca-specialist-imobiliar2

Care sunt avantajele pentru proprietar de a semna un contract exclusiv?

“Ce folos avem noi ca proprietari din exclusivitate?” Este mereu prima întrebare la care răspund. În primul rând, EXCLUSIVITATEA oferă doar note pozitive! Proprietarul și Specialistul devin parteneri. 

Noi analizăm prețul de piață și în baza statisticilor de vânzări și a ofertelor valabile la moment formăm împreună prețul de vânzare a imobilului. Se creează concurență între cumpărători - ceea ce generează oferte mult mai convenabile pentru proprietar. Verificăm absolut toate nuanțele ce ține de acte și cum să pregătim apartamentul de vânzare. 

Promovarea se intensifică și permite investiții mai calitative în domeniul SMM, ceea ce permite vizualizarea ofertei de un număr mult mai mare de persoane cointeresate (Comparație: anunț 999.md - zilnic maxim 200 vizualizări prin promovare standard; Promovare avansată Facebook - zilnic peste 1500 de vizualizări). Și multe alte beneficii despre care putem discuta față-n față cu viitorii proprietari ce vor profita de această posibilitate.

Care sunt avantajele pentru cumpărător de a lucra cu un agent imobiliar profesionist?

Apelarea la un profesionist în timpul căutării bunului imobil oferă o gamă largă de beneficii. Un specialist înțelege într-adevăr de ce are nevoie clientul-cumpărător. În primul rând, el află ce preferințe are clientul, cât mai multe detalii despre ce îi place și ce categoric nu l-ar aranja. Astfel, numărul de oferte valabile pentru client se minimalizează, oferind rezultatul mult dorit în cel mai scurt timp posibill. În al doilea rând, pregătirea pentru procesul de tranzacție în sine, verificarea actelor, informarea despre cele mai bune oferte creditare. Și cel mai important, aceste servicii sunt absolut gratuit, deoarece clientul cumpărător achită 0% COMISION la procurarea apartamentului prin intermediul specialistului imobiliar.

Care sunt cei mai importanți factori care contribuie la vânzarea unui apartament în cel mai scurt timp posibil?

Deseori aud întrebarea, când se vinde mai bine apartamentul, “la vară sau la iarnă”? Răspunsul corect este: Un imobil la prețul real de piață se vinde oricând! 

La formarea prețului contribuie mai mulți factori: Zona,  Bloc Nou/Vechi,  Compania de construcție, Starea,  Suprafața, Etajul, Priveliștea,  Infrastructura Etc.

adrian-ciuperca-specialist-imobiliar

Ce prognoze ai referitor la prețuri?

Experiența mea cuprinde deja mai mult de 2 ani de activitate în domeniu. Am analizat formarea prețurilor, cum au scăzut și au crescut în ultimii ani. Am studiat crizele economice peste care am trecut și mi-am format o concluzie. Prețurile sunt în continuă creștere. Orașul se dezvoltă și apar tot mai puține posibilități de a construi complexe pe teritoriul municipiului Chișinău. 

Un bun exemplu este sectorul Rîșcani, care nu are posibilitatea de extindere. Prețurile sunt uneori aproape de cele din sectorul Centru. De ce? Deoarece persoanele care vor să procure în acest sector un bun imobil se conformează după prețul acestora de piață, ofertele fiind limitate.

Ce părere ai despre creditele ipotecare?

Achiziționarea unui apartament prin intermediul creditelor ipotecare este o posibilitate bună de investiție în propria locuință. Știu foarte multe persoane care închiriază an după an cu minim 240 EUR pe lună, echivalentul la 5000 MDL la ziua de azi. Cu ajutorul nostru, apelând la un credit ipotecar, această sumă poate fi achitată lunar pentru răscumpărarea propriei locuințe.

Care sunt companiile de construcție pe care le-ai sugera clienților?

Cu toții am auzit istorii dramatice despre cei ce nu au mai văzut darea în exploatare a blocului unde și-au investit banii. Din fericire, la momentul de față sunt câteva companii care își respectă obligațiile contractuale. Acestea sunt:

  • ExFactor
  • UrbanConstruct
  • ReconsCivil
  • Gonvaro
  • Lagmar.

Sunt și alte companii care merită analizate și cu drag le voi propune clienților, dar un top 5 pentru mine sunt cele numite mai sus.

Care sunt așteptările tale de la anul 2021 pe plan profesional?

Scopul principal pentru noul an este de a mări semnificativ numărul de tranzacții și de a ajuta mai mulți oameni să cumpere și să vândă bunuri imobile. Recomandările din partea clienților mulțumiți mă motivează să continui să excelez în acest domeniu, să depun efort zilnic, să îmi îmbunătățesc abilitățile de specialist imobiliar și să ajut la prosperitatea întregii companii Acces Imobil.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.
Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil
30 October 2020
Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil
Astăzi vom discuta cu Viorel Bahnaru, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, care are o vastă experiență în vânzarea caselor la sol și a terenurilor în sectorul Buiucani din Chișinău cât și în suburbii (Durlești, Dumbrava etc.)