Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău

27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău

Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.

1. De ce ai îmbrățișat profesia de agent imobiliar?

Am ales să-mi dezvolt o carieră profesională în acest domeniu după o serie de experiențe profesionale în diferite domenii în țară și peste hotare. Am înțeles că îmi place mult să interacționez cu oamenii, să ofer soluții la necesitățile lor. Domeniul imobiliar corespunde perfect cu viziunea mea - nu este doar un simplu job, îți oferă posibilitatea de a ajuta o mulțime de oameni și de a te afirma pe plan profesional.

2. Care sunt calitățile unui agent imobiliar de succes?

Calitățile unui agent imobiliar de succes se încadrează în triunghiul magic scop - perseverență - rezultat (energie). Deci este foarte important să ai scopuri foarte bine definite, să depui efort maxim posibil de a presta servicii calitative, să fii orientat către client, iar perseverența cu care te miști în fiecare zi te va aduce la rezultat. Rezultatul, la rândul său, îți aduce energia necesară în a-ți stabili noi scopuri mărețe.

3. Cât de important este lucrul în echipă?

Lucrul în echipă este esențial. Activitatea în echipă permite tuturor să-și consolideze eforturile pentru a atinge un scop comun. Scopul nostru comun în cadrul companiei Acces Imobil este de a ajuta oamenii pe întreg procesul de achiziție sau locațiune a unei locuințe, de a-l face cât mai simplu posibil, iar în rezultat să avem cât mai mulți clienți mulțumiți.

3interviu-mihaela-popov-chirie-apartamente-chisinau

4. Care sunt sfaturile tale pentru cei care vor să închirieze un apartament?

Recomand clienților care vor să închirieze un apartament să apeleze la un specialist imobiliar profesionist care poate să le faciliteze procesul de căutare. Chiar de le bun început să definească caracteristicile cele mai importante ale apartamentului (numărul de camere, prezența mobilei și a tehnicii de uz casnic, etc) și care este bugetul maxim disponibil pentru închiriere. 

După o analiză minuțioasă a apartamentelor pe internet, să meargă cât mai repede la vizionare, ofertele bune mult timp nu vor sta fără chiriași. Este important să fie punctuali pentru a nu crea impresii de iresponsabilitate proprietarilor. Proprietarii vor să fie siguri că noii chiriași sunt persoane de încredere, care vor avea grijă de bunurile din apartament și vor achita la timp, iar prima impresie întotdeauna contează.

5. Care sunt avantajele pentru chiriaș de a colabora cu un agent imobiliar?

Avantajele colaborării cu un specialist imobiliar pentru chiriaș sunt următoarele:

  • economie de timp -  specialistul imobiliar îi va prezenta cele mai bune oferte de pe piață care corespund necesităților chiriașului
  • siguranță - între chiriaș și proprietar este încheiat un contract de locațiune unde sunt stipulate toate obligațiile contractuale pentru siguranța fiecărei părți (chiriașul nu va fi dat afară fără motive întemeiate, iar proprietarul își va primi banii pentru chirie la timp, etc.)
  • economie de bani - chiriașul nu achită absolut nimic agentului pentru serviciul prestat, iar apartamentele spre chirie sunt la prețuri reale de piață

6. Care sunt avantajele pentru proprietar de a colabora cu un agent imobiliar?

Orice proprietar proprietar vrea să găsească chiriașul potrivit care va avea grija de bunul său imobil ca de bunul propriu și va achita la timp. Apelând la un agent imobiliar profesionist, proprietarul poate fi sigur că acesta va găsi chiriașul potrivit în cel mai scurt timp posibil.

7. De ce ar trebui să semneze un proprietar un contract de reprezentare exclusivă cu un agent imobiliar?

Experiența pe care am avut-o peste hotare mi-a demonstrat că orice colaborare se bazează pe semnarea unui contract, unde sunt specificate foarte clar termenii și condițiile contractuale. Astfel, proprietarul și agentul au garanții și obligații foarte clare și există o transparență în procesul de colaborare. 

Pentru proprietar, cel mai mare avantaj în semnarea unui contract de reprezentare exclusivă cu un specialist imobiliar este obținerea prețului maxim de închiriere pe care este gata să îl ofere chiriașii în cel mai scurt timp posibil. Acest fapt se datorează prin creare unei concurențe sănătoase între chiriași și omiterea concurenței între agențiile imobiliare.

interviu-mihaela-popov-chirie-apartamente-chisinau

8. Care sunt cele mai solicitate zone pentru închiriere?

Cele mai solicitate zone pentru chirie sunt zonele din vecinătatea scuarurilor și parcurilor, pe arterele principale ale orașului unde există acces direct la transportul public, în vecinătatea instituțiilor de învățământ, cât și a centrelor comerciale și de agrement.

9. Care sunt cei mai importanți factori care contribui la închirierea unei locuințe în cel mai scurt timp posibil?

Cei mai importanți factori care contribuie la închirierea unei locuințe sunt amplasarea, aspectul curat al locuinței, dotarea cu mobilă de calitate și prezența electrocasnicilor. Și nu în ultimul rând, un preț corect pentru chirie corelat la detaliile enumerate mai sus.

10. Care sunt așteptările tale de la anul 2021 pe plan profesional?

Obiectivul major pentru acest an pe plan profesional este de a dubla numărul de recomandări din partea clienților mulțumiți. Pentru mine cea mai mare motivare este bucuria de pe chipurile clienților. Acest fapt denotă că îmi realizez onest și profesionist activitatea de specialist imobiliar.

Vezi portofoliul cu imobile în chirie ale Mihaelei Popov.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil
30 October 2020
Interviu cu agentul imobiliar Viorel Bahnaru din cadrul companiei Acces Imobil
Astăzi vom discuta cu Viorel Bahnaru, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, care are o vastă experiență în vânzarea caselor la sol și a terenurilor în sectorul Buiucani din Chișinău cât și în suburbii (Durlești, Dumbrava etc.)