Interviu cu Gheorghe Țurcanu - agent imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil

15 May 2020
Interviu cu Gheorghe Țurcanu - agent imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil

Astăzi, Gheorghe Țurcanu, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, responsabil pe sectorul Botanica din Chișinău, ne va răspunde la 10 întrebări despre domeniul imobiliar, despre provocările și experiența sa în acest domeniu.

1. Ce înseamnă să fii un agent imobiliar profesionist?

A fi un agent imobiliar profesionist înseamnă să cunoști foarte bine piața imobiliară, să cunoști tendințele pieței, prețurile pentru diferite tipuri de imobile, legislația în vigoare, procesul de obținere a unui credit ipotecar. Ca să ajungi un agent bun trebuie mereu să te autodezvolți, citind cărți de profil cât și participând la traininguri și cursuri în vânzări, negociere etc.

Desigur, nu în ultimul rând, trebuie să fii un om bun care vrea să ajute alți oameni ca să își îndeplinească visurile lor, acela de a-și procura propria locuință.

Cu părere de rău, la noi în țară, sunt mulți pseudo realtori care sunt ghidați doar de bani, ne punând clienții pe primul plan. Acești pseudo profesioniști influențează negativ reputația agenților imobiliari profesioniști și cu experiență.

2. De cât timp activezi în domeniul imobiliar și de ce ai ales să fii agent imobiliar?

Activez în domeniul imobiliar de 4 ani, am ales acest job deoarece este unul foarte interesant. Mereu comunici cu oameni noi, le analizezi cerințele, le asculți problemele și te strădui să îi ajuți oferind consultanță profesionistă în domeniul imobiliar. Nimic nu este mai plăcut și mai motivant pentru un agent imobiliar decât atunci cînd vede visele clienților săi realizate, datorită ajutorul său!

interviu-specialist-imobiliar-gheorghe-turcanu4

3. Care sunt cele mai mari provocări ale acestei profesii / Care este cheia succesului în acest domeniu?

Pentru a avea succes în acest domeniu nu trebuie să te temi de noi încercări. Trebui să-ți placă ceea ce faci și să te dedici sufletește, nu doar fizic, să știi să înțelegi, nu doar sa asculți ce vrea clientul. În fiecare zi apar noi provocări, deja depinde de fiecare agent în parte dacă este capabil sau nu să treacă peste aceste încercări. Motivarea și caracterul sunt cheia succesului! 

4. Cât de important este lucrul în echipă în acest domeniu și de ce?

Este adevărat că unul din cei mai importanți factori în acest domeniul este lucrul în echipă, deoarece echipa este formată din mai mulți agenți care la randul lor au în portofoliu o bază de date cu clienți activi care vor să vândă sau să cumpere un imobil. Lucrând în echipă este mult mai ușor să ajungi la rezultat. Colaborarea între colegi ne permite să facem mult mai ușor conexiunea între vânzător și cumpărător, iar în rezultat să încheiem mult mai rapid tranzacțiile de vânzare-cumpărare.

interviu-specialist-imobiliar-gheorghe-turcanu5

5. Care sunt sfaturile tale pentru cumpărătorii care se află la etapa inițială de căutare?

Desigur să apeleze la un agent imobiliar profesionist. Un agent imobiliar îi va ajuta să salveze timp și să micșoreze perioada de căutare. Un specialist în domeniul imobiliar îi poate consulta cu privire la prețurile reale de piață, poate propune cele mai bune oferte care sunt pe piață. 

De asemenea, acesta îi va ajuta cu privire la modalitățile de achiziționare, accesarea unui credit ipotecar simplu sau prin Prima Casă. De asemenea, le va oferi suport cu privire la pregătirea și verificarea tuturor actelor, consultanță cu privire la cheltuielile notariale, impozite și taxe de stat. Va fi alături de ei pe întreg procesul de vânzare cumpărare.

6. Ce tipuri de apartamente sunt cele mai căutate la moment?

Cele mai căutate apartamente la momente sunt cele care dispun de un living spațios comasat cu bucătăria, cele care au planificări reușite, cu priveliște spre parc, în zone cu infrastructură bine dezvoltată, cu acces la transportul public, în blocuri noi construite de companii de construcții cu reputație bună etc.

interviu-specialist-imobiliar-gheorghe-turcanu3

7. Cât durează, în medie, procesul de căutare?

Totul depinde de cât de pregătit și motivat este un client să cumpere. Dacă e să ne referim strict la procesul de căutare, acesta durează în mediu 1-3 luni, când persoanele deja sunt în faza activă de procurare.

Dacă ne referim la procesul de achiziție, în cazul când clientul are capacitatea de a achita cu bani cash, atunci procesul de achiziție este de câteva zile. Dacă clientul are nevoie de un credit ipotecar, în mediu, o astfel de tranzacție durează până la 2 săptămâni.

8. Ce sfaturi ai pentru vânzătorii care vor să vândă un imobil?

La fel ca în cazul cumpărătorilor, să se adreseze unui specialist imobiliar profesionist care știe să facă o evaluare corectă a prețului real de piață a imobilului, care știe cum trebuie de pregătit corect un imobil pentru vânzare. Un agent imobiliar va verifica și va pregăti din start actele de proprietate pentru vânzare. 

interviu-specialist-imobiliar-gheorghe-turcanu2

9. De ce ar trebui să semneze un proprietar un contract exclusiv cu un agent imobiliar?

Semnând un contract exclusiv pentru vânzare cu un agent imobiliar, acesta va depune efort maxim în realizarea tranzacției cu succes, în cel mai scurt timp posibil. În astfel de cazuri, un agent imobiliar este angajat să apere interesele vânzătorului în procesul de vânzare la fel cum este angajat un avocat pentru a apăra interesele clienților săi.

Un contract exclusiv înseamnă promovarea maximă a obiectului folosind toate canalele disponibile atât online cât și offline cu scopul de a atrage toți cumpărătorii interesați, creând concurență între aceștia. Doar în acest mod este posibil să obținem un preț maxim la care se așteaptă proprietarii.

10. Care sunt așteptările tale de la anul 2020 pe plan profesional?

Chiar dacă se așteaptă o criză economică la sfârșit de an care ar putea influența cumva piața imobiliară, scopul meu este să investesc în propria persoană și în propriile cunoștințe. Acestea sunt unicele active care nu se devalorizează în timp și care mă vor ajuta să mă dezvolt pe plan profesional.

De asemenea, mă voi dedica să-mi măresc baza de clienți, să ajut cât mai mulți oameni în realizarea viselor și să mi dublez vânzările împreună cu compania Acces Imobil!

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.