“Arhitectura contemporană” sau cum arată “pristroicile” din Chișinău - un subiect mult discutat care trezește nemulțumirea multor chișinăuieni și mirarea multor oaspeți ai capitalei.
Imaginea “Orașului din piatră albă” a orașului Chișinăul este știrbită în zilele noastre din cauza construcțiilor neautorizate dar și a anexelor ce reprezintă un haos arhitectural total.
Chiar dacă aspectul legalității “pristroicilor” reprezintă o problemă foarte mare, în acest articol vom încerca să vedem care este impactul acestor construcții neautorizate asupra imaginii orașului Chișinău.
Fiecare sector a municipiului Chișinău se “laudă” cu blocuri locative care au anexe construite fără a se ține cont de aspectul arhitectural al orașului.
Cele mai problematice blocuri le vom arăta mai jos:
Anexe în sectorul Botanica
Cele mai multe anexe se regăsesc în sectorul Botanica. Străzile precum Belgrad, Brâncuși, Cetatea Albă sunt cele mai "populare" în acest sens.
Anexe în sectorul Buiucani
În sectorul Buiucani, cele mai multe anexe se regăsesc pe strada Alba Iulia, Sucevița, Calea Ieșilor.
Anexe în sectorul Ciocana
Sectorul Ciocana de asemenea se evidențiază prin mai multe blocuri locative care sunt împânzite în "pristroci". Strada Maria Dragan fiind una din cele mai afectate zone.
Anexe în sectorul Râșcani
În sectorul Râșcani al capitalei, cele mai multe anexe se regăsesc pe strada Andrei Doga.
La sigur mai sunt și multe alte blocuri care au anexe și console. Fotografiile acestora le vom adauga pe parcurs în acest articol pentru a monitoriza cum evoluează lucrurile.
Cum credeți, care ar fi soluțiile stopării acestui fenomen?
Distribuiți acest articol și scrieți un comentariu dacă vă deranjează sau nu "pristroicile" din Chișinău.