Apel la solidaritate. E nevoie de apartamente în chirie pentru refugiaţi veniţi din Ucraina

2 March 2022
Apel la solidaritate. E nevoie de apartamente în chirie pentru refugiaţi veniţi din Ucraina

Piaţa chiriilor de apartamente din Chişinău a intrat practic în colaps din cauza refugiaţilor veniţi din Ucraina, care fug din calea războiului din ţara lor.

Majoritatea apartamentelor din Chişinău se dau în chirie pe termen lung, minim un an de zile, iar majoritatea proprietarilor la moment încă nu sunt gata să le ofere spre chirie pe termen scurt. 

Practic toate chiriilor pe termen scurt disponibile acum o săptămână deja au fost ocupate în primele 2-3 zile de la începerea sosirii masive a cetăţenilor Ucraineni. Astfel, la moment, practic este imposibil de găsit o locuinţă spre chirie în Chişinău pe termen scurt şi mediu.

Cu toate acestea, există o mobilizare foarte mare din partea moldovenilor de bună credinţă care nu sunt indiferenţi. Aceştia, cazează absolut gratuit persoane din Ucraina pe la casele lor, atât în Chişinău şi suburbii cât şi în diferite sate şi oraşe din întreaga R. Moldova.

Aceeași mobilizare masivă este observată din partea statului, care organizează transport gratuit de la vămi spre cele peste 60 de centrele de triere şi plasament, unde refugiaţii sunt asiguraţi cu minimul necesar.

Cu toate acestea, există o nevoie enormă de locuinţe spre chirie care să acopere cererea în creştere în timpul ce urmează. Din acest motiv, vă îndemnăm să ne solidarizăm cu poporul Ucrainean, şi să contribuim fiecare cu ce poate.

CUM POT SĂ AJUT?

Linia Verde pentru cetățenii Republicii Moldova  - 080080011 - persoane fizice și juridice care vor să acorde ajutor, să ofere suport refugiaților pe cazare, alimentare, asistenţă  medicală, transport și alte necesități pentru refugiați. 

APEL LA SOLIDARITATE

Dacă ai un apartament sau casă pe care vrei să o dai în chirie (gratuit sau la preţuri decente) pentru refugiaţii din Ucraina ne poţi contacta la numărul de telefon 078 888 900.

- - -

UNDE TE POŢI ADRESA PENTRU AJUTOR DACĂ EŞTI CETĂŢEAN UCRAINEAN 

Linia verde pentru refugiați oferită de Guvernul R. Moldova - 08-000-15-27 - pentru cetăţenii Ucraineni sau persoane străine refugiate din Ucraina.

Grupuri online unde puteţi găsi ajutor

https://dopomoga.gov.md/ 

https://uarefugees.web.app/#/ 

SOS Українці Молдовa

https://simpals.999.md/help_refugees 

Share

Articole similare

Complex Locativ Esterra - Locul perfect pentru confortul și siguranța familiei tale!
14 September 2022
Complex Locativ Esterra - Locul perfect pentru confortul și siguranța familiei tale!
Complex Locativ Esterra  este locul perfect pentru confortul și siguranța familiei tale. Aici te poți bucura de liniște, confort și siguranță și de un trai decent într-o locație excelentă!
Căsuțe pentru păsări în parcul Valea Morilor - Proiect Social
4 May 2022
Căsuțe pentru păsări în parcul Valea Morilor - Proiect Social
Primavara – perioada anului în care păsările se întorc “acasă”- și în care își amenajează o locuință. Chiar dacă e un timp un pic cam târziu cu privire la amenajarea căsuțelor pentru păsări, am decis totuși să montăm mai multe căsuțe pentru păsările care încă nu au reușit să îți construiască un cuib.
Elon Musk va construi un complex rezidențial energo-eficient în Republica Moldova!
1 April 2022
Elon Musk va construi un complex rezidențial energo-eficient în Republica Moldova!
Vestea care a surprins întreaga piață imobiliară din Republica Moldova. Elon Musk își plănuiește să construiască primul complex rezidențial multifuncțional și energo - eficient în Republica Moldova.