Să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat

4 March 2020
Să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat

Pentru mulți moldoveni, să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat.

Cu toții cunoaștem următorul proverb: fiecare om pentru a fi împlinit trebuie să crească un copil, să sădească un pom, să sape o fântână şi să construiască o casă.

Dar cât de bine știu moldovenii să-și aleagă o locuință corect? La această întrebare vom încerca să răspundem în acest articol.

Criterii greșite în alegerea unei locuințe

criteriile-gresite-accesimobil

De multe ori, tindem să procurăm o casă sau un apartament mult mai mare decât e necesarul pe care îl avem noi sau familia noastră.

Cu toții avem rude sau prieteni care au o casă mare, cu multe camere, mansardă etc. Aceștia însă locuiesc efectiv în 2 camere și bucătărie. Celelalte spații fiind puțin utilizate, dar care consumă resurse financiare pentru întreținere.

Proprietarii care dețin case la sol, deseori au pierderi duble sau chiar triple:

  • atunci când construiesc sau cumpără o casă cu metraj mult prea mare
  • pentru întreținerea spațiilor nefolosite (energie termică și electrică, impozite etc)
  • devalorizarea imobilului în timp.

La procurarea unui apartament, la fel de greșit este să luăm în calcul doar prețul la metru pătrat. Deseori, un preț mic per metru pătrat înseamnă o suprafață mare a apartamentului dar folosită nerezonabil (coridoare foarte mari și puțin utilizabile, planimetrii nestandardizate cu unghiuri ascuțite sau ovale etc.).

Elemente importante în alegerea unei locuințe

elemente-importante-accesimobil

Prețul pe metru pătrat este important la cumpărarea unui apartament, dar nu și suficient. Este important să înțelegem că atunci când achiziţionăm o locuinţă - achiziţionăm un mod de viaţă.

Pe lângă cele 12 lucruri la care trebuie să te gândești înainte de procurarea unui apartament este nevoie să atragem atenția la următoarele elemente:

  1. prestigiul companiei de construcție
  2. conceptul de locuire propus
  3. avantajele şi beneficiile oferite
  4. intimitatea
  5. funcţionalitatea
  6. compatibilitatea cu vecinii şi cu cei cu care se vor împărţi spaţiile comune.

Să deții propria locuință nu înseamnă doar să fii proprietarul unei case sau apartament. A deține propria locuință înseamnă a avea un anumit grad de confort. Dacă vrei să ai o stil de viață calitativ alege o locuință care să corespundă aspirațiilor tale.

În calitate de cumpărători, avem tot dreptul să cerem ca dezvoltatorii să construiască nu doar simple apartamente, dar apartamente care să corespundă unei calități a vieții demne pentru fiecare.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

Curs de Reprezentare Exclusivă susținut de Ileana Preda, REALTOR® și membru APAIR
31 January 2024
Curs de Reprezentare Exclusivă susținut de Ileana Preda, REALTOR® și membru APAIR
În zilele de 26-27 ianuarie, echipa Acces Imobil a participat la un curs de specializare în Brașov, concentrat pe subiectul "Reprezentarea Exclusivă a Vânzătorului".
Vânzarea bunurilor imobile a căror valoare depășește 100 salarii pe economie se vor efectua doar prin transfer bancar
16 November 2023
Vânzarea bunurilor imobile a căror valoare depășește 100 salarii pe economie se vor efectua doar prin transfer bancar
Guvernul a adoptat recent un proiect de lege cu privire la restricționarea vânzării imobilelor cu sume mari de bani cash pentru a combate evaziunea fiscală și de a aduce mai multă transparență în tranzacțiile imobiliare din țară. (Legea nr. 114/2012 cu privire la serviciile de plată și monedă electronică)
Acces Imobil sărbătorește 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău!
11 November 2023
Acces Imobil sărbătorește 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău!
Astăzi, Echipa Acces Imobil, sărbătorește cu mândrie 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău. Datorită pasiunii și devotamentului neclintit am reușit să devenim o companie imobiliară de top cu reușite extraordinare.