Să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat

4 March 2020
Să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat

Pentru mulți moldoveni, să deţii propria locuinţă, înseamnă să fii cu adevărat realizat.

Cu toții cunoaștem următorul proverb: fiecare om pentru a fi împlinit trebuie să crească un copil, să sădească un pom, să sape o fântână şi să construiască o casă.

Dar cât de bine știu moldovenii să-și aleagă o locuință corect? La această întrebare vom încerca să răspundem în acest articol.

Criterii greșite în alegerea unei locuințe

criteriile-gresite-accesimobil

De multe ori, tindem să procurăm o casă sau un apartament mult mai mare decât e necesarul pe care îl avem noi sau familia noastră.

Cu toții avem rude sau prieteni care au o casă mare, cu multe camere, mansardă etc. Aceștia însă locuiesc efectiv în 2 camere și bucătărie. Celelalte spații fiind puțin utilizate, dar care consumă resurse financiare pentru întreținere.

Proprietarii care dețin case la sol, deseori au pierderi duble sau chiar triple:

  • atunci când construiesc sau cumpără o casă cu metraj mult prea mare
  • pentru întreținerea spațiilor nefolosite (energie termică și electrică, impozite etc)
  • devalorizarea imobilului în timp.

La procurarea unui apartament, la fel de greșit este să luăm în calcul doar prețul la metru pătrat. Deseori, un preț mic per metru pătrat înseamnă o suprafață mare a apartamentului dar folosită nerezonabil (coridoare foarte mari și puțin utilizabile, planimetrii nestandardizate cu unghiuri ascuțite sau ovale etc.).

Elemente importante în alegerea unei locuințe

elemente-importante-accesimobil

Prețul pe metru pătrat este important la cumpărarea unui apartament, dar nu și suficient. Este important să înțelegem că atunci când achiziţionăm o locuinţă - achiziţionăm un mod de viaţă.

Pe lângă cele 12 lucruri la care trebuie să te gândești înainte de procurarea unui apartament este nevoie să atragem atenția la următoarele elemente:

  1. prestigiul companiei de construcție
  2. conceptul de locuire propus
  3. avantajele şi beneficiile oferite
  4. intimitatea
  5. funcţionalitatea
  6. compatibilitatea cu vecinii şi cu cei cu care se vor împărţi spaţiile comune.

Să deții propria locuință nu înseamnă doar să fii proprietarul unei case sau apartament. A deține propria locuință înseamnă a avea un anumit grad de confort. Dacă vrei să ai o stil de viață calitativ alege o locuință care să corespundă aspirațiilor tale.

În calitate de cumpărători, avem tot dreptul să cerem ca dezvoltatorii să construiască nu doar simple apartamente, dar apartamente care să corespundă unei calități a vieții demne pentru fiecare.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

STOP Coronavirus (COVID - 19) - recomandări cu privire la dezinfectarea locuințelor și igienă personală
16 March 2020
STOP Coronavirus (COVID - 19) - recomandări cu privire la dezinfectarea locuințelor și igienă personală
Noul coronavirus (COVID - 19) se răspândește cel mai frecvent de la persoană la persoană, dar este posibil să fie transmis și prin atingerea suprafețelor contaminate. Coronavirusul poate supraviețui pe suprafețe, în medie, mai mult de 48 de ore la o temperatura ambientală de 20 de grade Celsius.
Privatizarea apartamentelor în Chișinău - data limită 31 mai 2021
21 February 2020
Privatizarea apartamentelor în Chișinău - data limită 31 mai 2021
Ai un apartament neprivatizat în Chișinău? Comisia municipală de privatizare a fondului de locuinţe atenționează cetățenii care domiciliază în locuințe pasibile de privatizare despre necesitatea înregistrării dreptului de proprietate asupra imobilului, până la data de 31 mai 2021.
6 REALTORI din cadrul companiei Acces Imobil au fost certificați de către National Association of Realtors
5 February 2020
6 REALTORI din cadrul companiei Acces Imobil au fost certificați de către National Association of Realtors
La data de 31 ianuarie 2020, 6 REALTORI din cadrul companiei Acces Imobil au primit certificate de la National Association of Realtors, în cadrul evenimentului organizat de APAIM (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din Moldova).