Ce rol are locația blocului la procurarea unui apartament?

4 March 2020
Ce rol are locația blocului la procurarea unui apartament?

Locația, locația, locația - este formula magică în domeniul imobiliar. De ce? Pentru că locația unui apartament este direct proporțională cu prețul acestuia. Cu cât zona este mai bună cu atât și valoarea unui apartament este mai mare.

Poți cumpăra un apartament cu o planificare reușită și cu o reparație foarte bună, dar într-o locație greșită. Chiar de la bun început trebuie să pui foarte bine pe cântar ce e mai important pentru tine, locația sau starea apartamentului. Locația nu poate fi schimbată, pe când reparația sau planimetria poate fi modificată aproape oricând.

Pentru ca să fie mult mai clar, vom enumera criteriile de bază care asigură o locație corectă a unui apartament.

Criterii de bază pentru selectarea locației corecte

locatia-corecta-apartament-chisinau

  • Servicii publice

Prezența centrelor socio-culturale precum grădinițe, școli, universități, spitale etc. la un pas distanță de casă constituie un avantaj considerabil în alegerea unui apartament. Prezența acestora micșorează timpul pierdut în fiecare zi pentru deplasare spre destinația dorită.

  • Transport public

Viața de oraș înseamnă mișcare permanentă. De aceea, prezența transportului public (autobuze, troleibuze, maxi taxi) face viața mai ușoară fiecărui locuitor din oraș. Transportul public, de obicei, circulă pe străzile centrale, iar din acest motiv și prețurile la apartamente sunt mult mai mari.

  • Zone de recreere

Cu toții ne dorim să locuim într-un mediu ambiant curat și liniștit. De aceea, blocurile cu apartamente lângă parcuri sau lacuri sunt unele dintre cele mai solicitate, dar și cele mai scumpe.

  • Terenuri de joacă / sportive

teren-joaca-locatie-apartament

Pe lângă muncă sau odihnă pasivă (la natură) ne dorim și sa ne menținem în formă. De aceea, mulți preferă ca în preajma locuinței lor să fie terenuri sportive, terenuri de joacă (contează foarte mult pentru familiile cu copii mici).

  • Zone comerciale/ atracții turistice

Prezența Mall-urilor, magazinelor, supermarket-urilor aproape de casă constituie un avantaj enorm în alegerea locației.

Centrul istoric a unui oraș reprezintă un farmec aparte care deseori este un factor decisiv în alegerea locației la procurarea unui apartament.

  • Sector dezvoltat, fără crime

Cu ce asociază multe persoane sectorul Poșta Veche? Da, da! Criminalitatea sporită și siguranță redusă. Chiar dacă lucrurile au evoluat și s-au schimbat în timp, multe artere/străzi sau micro-sectoare din mun. Chișinău sunt mai puțin întrebate din cauza lipsei de siguranță. Alege un sector sigur pentru tine și familia ta!

Vezi aici 7 sfaturi cumpărare apartament în Chișinău.

Criterii ce atestă o locație mai puțin bună

  • Zonele industriale -  poluare foarte înaltă, miros neplăcut
  • Căile ferate, autostrăzile sau zonele limitrofe de aeroport -  poluare înaltă și gălăgie mare
  • Zonele cu criminalitate ridicată -  gălăgie și lipsa siguranței pentru tine și familia ta

Concluzie

Ție care sector îți place mai mult? Buiucani, Centru, Râșcani, Botanica, Ciocana, Telecentru? Care din punctele enumerate mai sus sunt importante pentru tine în alegerea locației corecte?

Ai nevoie de o consultație gratuită? Sună acum - 078 888 900 sau te așteptăm pe adresa: mun. Сhișinău, bd. Grigore Vieru 12/1.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.