Cum să pregătești apartamentul pentru vânzare?

5 April 2022
Cum să pregătești apartamentul pentru vânzare?

Dacă vrei să vinzi un apartament rapid și la un preț cât mai bun, e nevoie să pregătești apartamentul pentru vânzare. Aspectul imobilului poate fi îmbunătățit cu o investiție mică de timp și resurse financiare.

Mai jos vei găsi 5 aspecte pe care ai putea să le îmbunătățești și care te-ar ajuta să găsești cât mai repede un potențial cumpărător.

Efectuați o curățenie generală

Primul aspect la care atrage atenție cumpărătorul este aspectul estetic al imobilului. A doua șansă nu vei avea, din acest motiv, e nevoie să lași o impresie pozitivă asupra imobilului. Fă curățenie generală. Spală ferestrele, șterge praful, fă curățenie în bucătărie și camera de baie. 

Eliminați mirosurile neplăcute 

Mirosurile neplăcute pot să respingă cumpărătorii de la primul pas de când vor păși pragul locuinței tale. La fel ca și în cazul curățeniei, e nevoie să elimini mirosurile neplăcute de mucegai, țigară, mâncare sau de animale de companie dacă vrei ca să vinzi apartamentul sau casa la un preț avantajos.

Depersonalizați apartamentul 

Un alt aspect important este depersonalizarea apartamentului. E nevoie să ascundeți la maxim lucrurile personale în dulapuri sau spații de depozitare. Pozele, obiectele de cult, hainele, bibelourile, jucăriile toate necesită a fi ascunse astfel încât cumpărătorii, la vizionarea imobilului, să-și poată imagina noua lor viață în loua lor locuință.

Faceți reparații mici

Este foarte important să faci ca toate lucrurile din casă să funcționeze normal astfel încât la inspectarea imobilului, cumpărătorul să-și facă o impresie pozitivă. Repară robinetele, prizele, mânerele de la uși, schimbă becurile nefuncționale. Ajustează micile detalii care ar putea știrbi din imaginea casei și care ar îngreuna procesul de vânzare.

Eliberați spațiul

Orice cumpărător vrea să aibă o locuință cât mai mare. În procesul de pregătire a imobilului este important să faci în așa fel încât dai senzația unui spațiu cât mai mare. Astfel, mobila veche sau lucrurile inutile necesită a fi aruncate pentru a elibera spațiul. Fă curățenie în dulapuri, garderobe sau debarale. Vinde, donează sau aruncă toate lucrurile de care nu ai nevoie.

CONCLUZIE

Pregătirea imobilului pentru vânzare e la fel de importantă precum stabilirea prețului corect de piață. Aceste două elemente te pot ajuta să atragi un potențial cumpărător într-un timp cât mai rapid. 

Dacă vrei să ai succes în vânzarea locuinței tale, atunci fă astfel încât să aibă un aspect curat, plăcut și care să inspire senzația de spațiu confortabil.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

 

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.