Cum să pregătești apartamentul pentru vânzare?

5 April 2022
Cum să pregătești apartamentul pentru vânzare?

Dacă vrei să vinzi un apartament rapid și la un preț cât mai bun, e nevoie să pregătești apartamentul pentru vânzare. Aspectul imobilului poate fi îmbunătățit cu o investiție mică de timp și resurse financiare.

Mai jos vei găsi 5 aspecte pe care ai putea să le îmbunătățești și care te-ar ajuta să găsești cât mai repede un potențial cumpărător.

Efectuați o curățenie generală

Primul aspect la care atrage atenție cumpărătorul este aspectul estetic al imobilului. A doua șansă nu vei avea, din acest motiv, e nevoie să lași o impresie pozitivă asupra imobilului. Fă curățenie generală. Spală ferestrele, șterge praful, fă curățenie în bucătărie și camera de baie. 

Eliminați mirosurile neplăcute 

Mirosurile neplăcute pot să respingă cumpărătorii de la primul pas de când vor păși pragul locuinței tale. La fel ca și în cazul curățeniei, e nevoie să elimini mirosurile neplăcute de mucegai, țigară, mâncare sau de animale de companie dacă vrei ca să vinzi apartamentul sau casa la un preț avantajos.

Depersonalizați apartamentul 

Un alt aspect important este depersonalizarea apartamentului. E nevoie să ascundeți la maxim lucrurile personale în dulapuri sau spații de depozitare. Pozele, obiectele de cult, hainele, bibelourile, jucăriile toate necesită a fi ascunse astfel încât cumpărătorii, la vizionarea imobilului, să-și poată imagina noua lor viață în loua lor locuință.

Faceți reparații mici

Este foarte important să faci ca toate lucrurile din casă să funcționeze normal astfel încât la inspectarea imobilului, cumpărătorul să-și facă o impresie pozitivă. Repară robinetele, prizele, mânerele de la uși, schimbă becurile nefuncționale. Ajustează micile detalii care ar putea știrbi din imaginea casei și care ar îngreuna procesul de vânzare.

Eliberați spațiul

Orice cumpărător vrea să aibă o locuință cât mai mare. În procesul de pregătire a imobilului este important să faci în așa fel încât dai senzația unui spațiu cât mai mare. Astfel, mobila veche sau lucrurile inutile necesită a fi aruncate pentru a elibera spațiul. Fă curățenie în dulapuri, garderobe sau debarale. Vinde, donează sau aruncă toate lucrurile de care nu ai nevoie.

CONCLUZIE

Pregătirea imobilului pentru vânzare e la fel de importantă precum stabilirea prețului corect de piață. Aceste două elemente te pot ajuta să atragi un potențial cumpărător într-un timp cât mai rapid. 

Dacă vrei să ai succes în vânzarea locuinței tale, atunci fă astfel încât să aibă un aspect curat, plăcut și care să inspire senzația de spațiu confortabil.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

 

Share

Articole similare

În ce să investești în 2023?
3 January 2023
În ce să investești în 2023?
În ce să investești în 2023 astfel încât să treci mult mai ușor peste criza care există? Te-ai săturat să te gândești încotro o să-ți investești banii?
Apartamente direct de la proprietar în Chișinău
1 November 2022
Apartamente direct de la proprietar în Chișinău
Procurarea unui apartament direct de la proprietar în Chișinău poate fi un proces foarte anevoios. Fie că ești în căutarea unei locuințe în bloc locativ nou sau secundar, în calitate de cumpărător сu siguranță ai putea să crezi că achiziționarea un imobil direct de la proprietar te va costa mai ieftin, iar procesul va fi unul simplu. Dar oare așa este? Hai să analizăm. 
Proveniența banilor pentru procurarea bunurilor imobile
17 August 2022
Proveniența banilor pentru procurarea bunurilor imobile
Te-ai decis să procuri un bun imobil: apartament, casă sau teren? Este foarte important să pregătești dovada cu privire la proveniența mijloacelor bănești pentru procurarea acestora.