filtru
Înapoi

Achiziționarea unui apartament în credit - soluția care deschide ușa locuinței tale!

Achiziționarea unui apartament în credit - soluția care deschide ușa locuinței tale!

În anul 2018 tot mai multe persoane au apelat la un credit ipotecar pentru achiziționarea unei locuințe. Anul 2019 se consideră a fi un an la fel de favorabil pentru accesarea unui credit imobiliar.

Persoanele care vor să își procure locuința visurilor lor și nu au suficienți bani - acum o pot face mult mai ușor.

Factorii ce stau la baza unui bum al creditelor ipotecare:

  • surplusul de bani din sistemul bancar
  • programul de stat “Prima Casă”
  • prețurile atractive la apartamente pe piața primară și secundară

Surplusul de bani din sistemul bancar

credite-banci-chisinau

Băncile comerciale, după criza din sistemul financiar-bancar din 2014, au avut o perioadă în care erau concentrate pe soluționarea creditelor neperformante acordate companiilor de construcții care nu și-au onorat obligațiunile de plată.

În acest timp, acestea au acumulat un surplus de lichidități de peste 28 de miliarde de lei. Astfel în 2018 băncile au dat undă verde creditelor ipotecare.

Băncile comerciale au început să concureze între ele oferind condiții avantajoase de creditare. Astfel stimulând accesarea creditelor ipotecare de către populația care vrea să își îmbunătățească condițiile de trai.

Creditele ipotecare “Prima Casă”

credite-imobiliare-prima-casa

Tot în 2018, Guvernul Republicii Moldova a lansat Programul Prima Casă. Un program ce vine să susțină cetățenii care vor să își procure prima locuință, muncitorii bugetari (pedagogi, medici, polițiști etc.) cât și familiile cu mulți copii.

Avantajul principal al creditului ipotecar prin Programul Prima Casă este achitarea primei rate de doar 10%. De asemenea, Guvernul a plafonat comisionului băncilor la 1% cât și a redus plățile percepute de Cadastru și Notari pentru înregistrarea imobilelor. Pentru bugetari și familiile cu mulți copii, Guvernul compensează o partea din corpul creditului.

Astfel, în 2018, din totalul de 20 000 de apartamente care au fost vândute, 8000 de apartamente au fost procurate prin ipotecă, dintre care mai mult de 1000 prin Programul Prima Casă.

Prețurile atractive la apartamente

preturi-mici-apartamente

La moment, prețurile apartamentelor sunt stabile atât pe piața primară cât și cea secundară.

Prețurile apartamentelor sunt foarte atractive în comparație cu perioada anilor 2008-2009 când prețul unui metru pătrat în varianta albă în Chișinău era în jur de 700-800 euro.

Companiile de construcții, fiind în competiție pentru atragerea clienților, mențin prețurile joase la apartamentele noi. Astfel, acestea atrag mult mai multe lichidități pentru dezvoltarea proiectelor noi dar și finisarea celor vechi.

RECOMANDARE

Dacă vreți să procurați o locuință atunci anul 2019 este anul potrivit. Accesați un credit imobiliar simplu sau apelați la Programul “Prima Casă”.

Un credit ipotecar este soluția care deschide ușa locuinței tale!

Vrei să cumperi un apartament în credit? Ai nevoie de consultație? Vino la oficiul Acces Imobil, mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru 12/1, sau contactează-ne 078 888 900.

Acces Imobil -  apartamente la prețuri accesibile!

Distribuie

Articole similare

Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
19 Iunie 2019
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari.