Apartamente de la proprietar în Chișinău - 10 scenarii de vânzare

22 June 2020
Apartamente de la proprietar în Chișinău - 10 scenarii de vânzare

Foarte multe persoane vor să procure un apartament direct de la proprietar. Fie că sunt în căutarea unei locuințe în bloc locativ nou sau secundar, cumpărătorii vor să achiziționeze un imobil direct de la proprietar, crezând că astfel va fi mai ușor și mai ieftin. Dar oare așa este?

Atunci când vrem să procurăm un apartament direct de la proprietar trebuie să ținem cont de corectitudinea tranzacției din punct vedere financiar și juridic. Mai mult decât atât, când mergem direct la proprietar putem întâmpina mai multe probleme:

  • proprietarul este implicat emoțional în tranzacție și vrea un preț majorat pentru apartament (acesta nu cunoaște prețul real de pe piață);
  • proprietarul nu cunoaște situația juridică a imobilului (actele de proprietate pot conține erori, există interdicții sau grevări);
  • proprietarul nu vă poate ajuta cu accesarea creditului ipotecar (40% din tranzacții din Chișinău sunt încheiate prin credite ipotecare oferite de băncile comerciale).

În plus, proprietarii deseori sunt foarte ocupați, au multe probleme cotidiene și intră mai greu în contact cu eventualii cumpărători. Aceștia nu cunosc toate etapele de vânzare a unui imobil, deoarece sunt axați pe rezolvarea unor chestiuni personale.

De ce un proprietar vinde un apartament?

apartamente-vanzare-prorpietar

Există mai multe scenarii care stau la baza motivului de ce proprietarii vând apartamentul: 

  1. Vând apartament cu 1 cameră pentru a procura altul cu 2 sau cu 3 camere (datorită faptului că mărește familia);
  2. Vând apartament cu 3 camere pentru a procura unul mai mic cu 1 cameră, iar banii rămași îi folosesc pentru alte necesități (copiii sunt plecați și nu mai au nevoie de un spațiu atât de mare, costuri înalte pentru întreținere etc.);
  3. Vând apartament cu 3 camere pentru a procura două apartamente separate mai mici (de obicei părinții vând un apartament mai mare pentru a lua un apartament separat pentru ei și altul pentru copiii lor);
  4. Vând apartament în bloc vechi pentru a procura un alt apartament în bloc nou (vor să-și îmbunătățească condițiile de trai);
  5. Vând apartamentul pentru că pleacă peste hotare (se mută cu traiul în altă țară);
  6. Vând apartamentul pentru că au mai multe obiecte investiționale (este vorba despre proprietarii care investesc în apartamente pentru a-și mări capitalul);
  7. Vând apartamentul pentru că nu pot achita creditul (incapacitatea plății creditului în urma pierderii locului de muncă sau din alte motive);
  8. Vând apartamentul în urma divorțului (împărțirea averiii);
  9. Vând apartamentul pentru a cumpăra casă la sol;
  10. Vând apartamentul pentru a procura un alt apartament în alt sector din Chișinău (din cauză că își schimbă serviciul, școala copiilor etc.).

Proprietarii care vând un imobil deseori trec prin momente mai puțin plăcute în viața lor, iar procesul de vânzare le accentuează starea de neliniște și nervozitate. 

De ce să apelezi la un specialist imobiliar?

Tocmai din acest motiv, apelând la un specialist imobiliar profesionist din cadrul companiei Acces Imobil, pentru procurarea unui imobil, puteți fi siguri că toate emoțiile sunt lăsate în afara procesului de vânzare-cumpărare, agentul fiind responsabil de a vă oferi doar informație veridică cu privire la prețurile reale de pe piață, legislația în domeniul imobiliar, cât și condițiile de creditare.

Tranzacția de vânzare-cumpărare trebuie abordată în mod profesionist, astfel încât ambele părțile implicate, atât vânzătorul cât și cumpărătorul, să aibă de câștigat.

Cauți un apartament direct de la proprietar sau mai bine apelezi la un specialist imobiliar?

Decizia îți aparține!

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Sună acum: 078 888 900

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.