Avantajele de a locui într-un apartament de la ultimul etaj

4 March 2020
Avantajele de a locui într-un apartament de la ultimul etaj

Apartamentele de la ultimul etaj au o mulțime de avantaje în pofida prejudecăților negative pe care le au clienții atunci când sunt în căutarea unei locuințe confortabile.

Într-adevăr, unele apartamente în blocuri vechi uneori au probleme la nivel de izolație a acoperișului astfel creând un disconfort locatarilor. Acum, datorită materialelor moderne de izolare hidro și termică care au garanții de peste 10-15 ani, aceste prejudecăți nu mai sunt actuale. Probleme cu privire la acoperișurile apartamentelor în blocurile noi sunt mai degrabă o excepție iar în blocurile vechi acoperișurile pot fi reparate astfel încât să nu mai dea bătăi de cap locatarilor.

Banii investiți în reparație vor fi amortizați foarte repede datorită costurilor scăzute la încălzire iarna și la aerul condiționat vara. Odată ce am rezolvat problema preconcepțiilor că apartamentele la etajul superior trebuie evitate din start, vom expune care sunt avantajele de a locui într-un astfel de apartament.

Apartamentele au un preț mai mic cu până la 20%

Prețul este cel care îi convinge pe mulți clienți să se mute la ultimul etaj. Apartamentele la ultimul etaj au prețuri mai mici cu până la 20% decât media pe piață. Astfel, clienții pot opta pentru apartamente cu metraj mai mare sau pot folosi această economie în diverse moduri: mobilează complet locuința, aleg o zonă mai bună, în reparație sau pur și simplu pun banii de-o parte.

apartamente-ultimul-etaj-chisinau-vara

Lipsa zgomotului

Lipsa zgomotului se datorează lipsei vecinilor de deasupra. Astfel cu siguranță nu vei mai avea vecini pe care să-i auzi toată ziua tropăind deasupra capului și nici nu îi vei auzi urcând și coborând scările. La fel, apartamentele la ultimul etaj sunt ferite și de zgomotul de afară din cauza traficului rutier.

Vecinii nu te pot inunda

Reparația acoperișului este o investiție ce te protejează la sigur de inundații în urma ploilor sau zăpezii, pe când de inundațiile de la vecinii care locuiesc la etajele superioare nu te poate proteja nimeni.

Mai multă lumină

Un alt motiv pentru care ai putea alege un apartament la etajul superior este faptul că ai o locuință mult mai luminată. Geamurile nu mai sunt umbrite de copaci sau de alte blocuri astfel încât lumina soarelui poate să pătrundă mult mai ușor. Lumină solară joacă un rol esențial în dezvoltarea normală și menținerea stării de sănătate.

Mai puțin praf și insecte

Locuind la ultimul etaj, în blocuri cu 10 etaje și mai mult vei fi mult mai ferit de praful din oraș. La fel, insectele precum țânțarii, zboară mult mai puțin la astfel de înălțimi.

Priveliște asupra întregului oraș

O priveliște asupra întregului oraș sau a unei zone cu multă verdeață sau a unui lac este un detaliu foarte important iar unii clienți sunt gata să plătească bani grei pentru astfel de peisaje. E mult mai plăcut să admiri frumusețea răsăritului sau apusului decât să privești vecinul de la etajul 3 din blocul de vis-a-vis, nu-i așa?

apartmanete-ultimul-etaj-ciocana

Mișcarea = sport

În blocurile vechi cu 4 sau 5 etaje, a locui la ultimul etaj nu mai este un dezavantaj. Mișcarea este egală cu sportul atât de necesar mai ales tinerilor care petrec foarte mult timp la birou și care nu au timp de a merge la sala de sport. Această problemă dispare urcând în fiecare zi la ultimul etaj. Procesul devenind unul natural și absolut neobositor. În blocurile noi cu 10 și mai multe etaje, urcarea la ultimul etaj este asigurată datorită ascensoarelor moderne și silențioase.

Apartamentele premium la ultimul etaj sunt cele mai scumpe

Clienții bogați interesați de apartamentele premium optează pentru penthous-urile de la ultimul etaj. Acești clienți apreciază cu adevărat avantajele de a locui la ultimul nivel, fără a fi influențați de ideile negative preconcepute. Iar dacă facem o paralelă cu apartamentele din Occident, prețul crește direct proporțional cu etajul pe când la noi acesta scade. De ce noi, oamenii simpli, am fi influențați de prejudecățile negative de a locui la ultimul etaj?

Concluzie

Apartamentele la ultimul etaj au avantaje unice și anume: un preț mult mai mic, vecinii nu te pot inunda, mai multă liniște și lumină solară, mai puțin praf și insecte cât și o priveliște de nota 10. Tot ce e nevoie, e să te asiguri la procurarea apartamentului că acoperișul este izolat termic din materiale calitative în cazul blocurilor vechi iar în cele noi dacă au fost respectate tehnologiile de izolare la construirea acestuia.

Acces Imobil - apartamente la prețuri accesibile!
Adresa: Chișinău, bd. Grigore Vieru, 12/1
Telefon: +373 78 888 900

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.