(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

3 November 2020
(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

Pandemia Covid - 19 a avut un impact imens asupra pieței imobiliare din Chișinău. O bună parte din moldoveni și-au orientat atenția de la procurarea unui apartament la procurarea unei case la sol. Odată cu aceasta, au crescut și prețurile la case atât în Chișinău, cât și în suburbii.

Lipsa unei zone private în aer liber, cât și regimul de autoizolare a influențat o bună parte din cumpărători să își modifice preferințele. Aceștia au început să analizeze opțiunea de procurare a unei case care să posede o mică curte și grădină, pentru a dispune de mai multă autonomie și confort împreună cu familiile lor în detrimentul unui apartament spațios.

Cei care erau în căutare de apartamente cu 2-3 camere optează pentru o casă a cărui buget să nu depășească suma de 60-80 000 euro, iar cei care până acum erau în căutarea de apartamente luxoase și penthouse-uri spațioase se orientează la case a căror valoare depășește bugetul de 100 000 de euro, case aflate în zone rezidențiale cu infrastructură bine dezvoltată.

În pofida faptului că moldovenii își doresc să între în posesia unei case la sol, nu fiecare din ei dispune și de resursele financiare necesare pentru achiziționarea unei astfel de proprietăți. Mulți apelează la un credit ipotecar, mai ales în condițiile în care unii dintre vânzători au mărit prețurile la case cu 5-10%.

Cu toate că cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii nu putem vorbi și de un număr extraordinar de mare de tranzacții de vânzare-cumpărare. Statistica primelor trei semestre a acestui an ne arată că numărul de tranzacții a caselor individuale în Chișinău este practic identică față de anul 2019. 

Din acest considerent, concluziile generale le vom putea face la finele acestui an.

Share

Articole similare

5550 de locuințe achiziționate prin programul „Prima Casă”
6 April 2021
5550 de locuințe achiziționate prin programul „Prima Casă”
De la înființarea proiectului și până astăzi, 5550 de persoane au beneficiat de programul de stat “Prima Casă”. Aceasta înseamnă că în perioada anilor 2018-2021, 5550 de proprietari au “călcat cu dreptul” în noua lor locuință!
Calculează rapid suma creditului, acordat de MAIB, pentru locuințele oferite de Acces Imobil
17 March 2021
Calculează rapid suma creditului, acordat de MAIB, pentru locuințele oferite de Acces Imobil
Vrei să cumperi o casă sau un apartament? Moldova Agroindbank și compania imobiliară Acces Imobil te ajută să-ți duci planul la îndeplinire. Pentru confortul tău, pe site-ul www.accesimobil.md a fost creat și îți stă la dispoziție un simulator de credite, acordate de MAIB, care rapid va calcula toate costurile: rata dobânzii, suma primei rate, dar și rata lunară.
De ce Acces Imobil? De ce suntem apreciați de clienții noștri?
9 October 2020
De ce Acces Imobil? De ce suntem apreciați de clienții noștri?
O locuință pentru fiecare. Un apartament, un penthouse, o vilă, un townhouse sau o casă la sol - oricare ar fi visele clienților noștri, suntem gata să le transpunem în realitate.