(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

3 November 2020
(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

Pandemia Covid - 19 a avut un impact imens asupra pieței imobiliare din Chișinău. O bună parte din moldoveni și-au orientat atenția de la procurarea unui apartament la procurarea unei case la sol. Odată cu aceasta, au crescut și prețurile la case atât în Chișinău, cât și în suburbii.

Lipsa unei zone private în aer liber, cât și regimul de autoizolare a influențat o bună parte din cumpărători să își modifice preferințele. Aceștia au început să analizeze opțiunea de procurare a unei case care să posede o mică curte și grădină, pentru a dispune de mai multă autonomie și confort împreună cu familiile lor în detrimentul unui apartament spațios.

Cei care erau în căutare de apartamente cu 2-3 camere optează pentru o casă a cărui buget să nu depășească suma de 60-80 000 euro, iar cei care până acum erau în căutarea de apartamente luxoase și penthouse-uri spațioase se orientează la case a căror valoare depășește bugetul de 100 000 de euro, case aflate în zone rezidențiale cu infrastructură bine dezvoltată.

În pofida faptului că moldovenii își doresc să între în posesia unei case la sol, nu fiecare din ei dispune și de resursele financiare necesare pentru achiziționarea unei astfel de proprietăți. Mulți apelează la un credit ipotecar, mai ales în condițiile în care unii dintre vânzători au mărit prețurile la case cu 5-10%.

Cu toate că cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii nu putem vorbi și de un număr extraordinar de mare de tranzacții de vânzare-cumpărare. Statistica primelor trei semestre a acestui an ne arată că numărul de tranzacții a caselor individuale în Chișinău este practic identică față de anul 2019. 

Din acest considerent, concluziile generale le vom putea face la finele acestui an.

Share

Articole similare

Căsuțe pentru păsări în parcul Valea Morilor - Proiect Social
4 May 2022
Căsuțe pentru păsări în parcul Valea Morilor - Proiect Social
Primavara – perioada anului în care păsările se întorc “acasă”- și în care își amenajează o locuință. Chiar dacă e un timp un pic cam târziu cu privire la amenajarea căsuțelor pentru păsări, am decis totuși să montăm mai multe căsuțe pentru păsările care încă nu au reușit să îți construiască un cuib.
Elon Musk va construi un complex rezidențial energo-eficient în Republica Moldova!
1 April 2022
Elon Musk va construi un complex rezidențial energo-eficient în Republica Moldova!
Vestea care a surprins întreaga piață imobiliară din Republica Moldova. Elon Musk își plănuiește să construiască primul complex rezidențial multifuncțional și energo - eficient în Republica Moldova. 
Apel la solidaritate. E nevoie de apartamente în chirie pentru refugiaţi veniţi din Ucraina
2 March 2022
Apel la solidaritate. E nevoie de apartamente în chirie pentru refugiaţi veniţi din Ucraina
Piaţa chiriilor de apartamente din Chişinău a intrat practic în colaps din cauza refugiaţilor veniţi din Ucraina, care fug din calea războiului din ţara lor.