(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

3 November 2020
(VIDEO) Cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii

Pandemia Covid - 19 a avut un impact imens asupra pieței imobiliare din Chișinău. O bună parte din moldoveni și-au orientat atenția de la procurarea unui apartament la procurarea unei case la sol. Odată cu aceasta, au crescut și prețurile la case atât în Chișinău, cât și în suburbii.

Lipsa unei zone private în aer liber, cât și regimul de autoizolare a influențat o bună parte din cumpărători să își modifice preferințele. Aceștia au început să analizeze opțiunea de procurare a unei case care să posede o mică curte și grădină, pentru a dispune de mai multă autonomie și confort împreună cu familiile lor în detrimentul unui apartament spațios.

Cei care erau în căutare de apartamente cu 2-3 camere optează pentru o casă a cărui buget să nu depășească suma de 60-80 000 euro, iar cei care până acum erau în căutarea de apartamente luxoase și penthouse-uri spațioase se orientează la case a căror valoare depășește bugetul de 100 000 de euro, case aflate în zone rezidențiale cu infrastructură bine dezvoltată.

În pofida faptului că moldovenii își doresc să între în posesia unei case la sol, nu fiecare din ei dispune și de resursele financiare necesare pentru achiziționarea unei astfel de proprietăți. Mulți apelează la un credit ipotecar, mai ales în condițiile în care unii dintre vânzători au mărit prețurile la case cu 5-10%.

Cu toate că cererea caselor la sol a crescut în Chișinău și suburbii nu putem vorbi și de un număr extraordinar de mare de tranzacții de vânzare-cumpărare. Statistica primelor trei semestre a acestui an ne arată că numărul de tranzacții a caselor individuale în Chișinău este practic identică față de anul 2019. 

Din acest considerent, concluziile generale le vom putea face la finele acestui an.

Share

Articole similare

Cel mai frumos loc e acasă, iar cea mai bună ipotecă e la maib
2 December 2021
Cel mai frumos loc e acasă, iar cea mai bună ipotecă e la maib
Sărbătorile sunt magice și se transformă în clipe de neuitat, atunci când le petreci în propria casă. Dacă ai luat deja decizia   importantă de a cumpăra o locuință, noi te ajutăm să parcurgi ușor și rapid drumul până la primul Crăciun acasă.
Acces Imobil sponsor general al turneului de Motocross din Moldova
9 November 2021
Acces Imobil sponsor general al turneului de Motocross din Moldova
A treia etapă a cursei de motocross din Moldova s-a desfășurat în data de 7 noiembrie 2021. Aproape 50 de sportivi și-au dat întâlnire pe traseul de la Schinoasa pentru a avea parte de senzații tari la ultima cursă de Motocross din acest sezon!
Numărul autorizațiilor de construcție a crescut cu 50% în 2021
5 November 2021
Numărul autorizațiilor de construcție a crescut cu 50% în 2021
Conform Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie-septembrie 2021 au fost eliberate 3 279 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Astfel, în acest an se atestă o creștere a solicitărilor cu 50,1