STOP Coronavirus (COVID - 19) - recomandări cu privire la dezinfectarea locuințelor și igienă personală

18 March 2020
STOP Coronavirus (COVID - 19) - recomandări cu privire la dezinfectarea locuințelor și igienă personală

Noul coronavirus (COVID - 19) se răspândește cel mai frecvent de la persoană la persoană, dar este posibil să fie transmis și prin atingerea suprafețelor contaminate. Coronavirusul poate supraviețui pe suprafețe, în medie, mai mult de 48 de ore la o temperatura ambientală de 20 de grade Celsius.

Atunci când o persoana atinge cu mâna suprafețele contaminate iar apoi își duce mâna la nas, gura sau ochi acesta se expune unui risc major de infectare.

Din acest motiv, pentru a limita răspândirea virusului, se recomandă să ne spălăm cât mai des pe mâini și să dezinfectăm suprafețele din casă sau de la birou.

Recomandări cu privire la dezinfectarea locuinței împotriva coronavirusului

coronavirus-dezinfectare-locuinta

Pentru a ne proteja de noul coronavirus este important să menținem zilnic curățenia în apartament, casă sau la birou. Este necesar de a folosi dezinfectanți chimici pe bază de clor sau alcool de minim 70% pentru a ucide virusul Covid - 19 de pe suprafețele des utilizate.

  • Trebuie dezinfectate zilnic toate mesele, scaunele, mânerele, întrerupătoare de lumină, telecomenzi, telefoane mobile, tastaturi, toalete, chiuvete etc. 
  • Hainele și lenjeria necesită a fi spălate la temperaturi maxime posibile folosind detergent de rufe și soluții pe bază de clor. 
  • Aerisiți locuința de 4-5 ori pe zi

Recomandări cu privire la comportament în societate pe timp de pandemie

distanta-sociala-coronavirus

  • Evitați la maxim zonele aglomerate (adunări publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, terenuri de joacă)
  • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile. 
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift etc. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de alte persoane
  • Evitați transportul în comun. Mergeți pe jos sau deplasați-vă cu bicicleta sau trotineta electrică
  • Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) 
  • În cazul în care călătoriți într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus există riscul ca la momentul revenirii în țară, în funcție de actualizarea zonelor roșii/galbene, să fie necesar să rămâneți în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. 
  • Nu folosiți bancnote și a monede, achitați cu cardul sau on-line
  • Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator. 

Reguli de igienă împotriva Covid - 19

igiena-personala-coronavirus

  • Spălați-vă regulat pe mâini cu săpun minim 20 de secunde sau tratați-le cu un produs pe bază de alcool de minim 70%;
  • Folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă șterge mâinile. 
  • Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate. 
  • Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi.
  • Luați medicamente antivirale sau antibiotice numai la prescripția medicului. 
  • NU beți lichide din aceeași sticlă/pahar cu alte persoane și nu folosiți aceleași tacâmuri.
  • NU intrați în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice coronavirus. 
  • Folosiți masca de protecție acoperind complet nasul și gura pentru evitarea răspândirii virusului pe cale respiratorie. 

Dacă ai simptome care raportează posibila infecție cu Covid -19 (febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație) sună la 112 pentru ajutor.

Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale! 

Share

Articole similare

Curs de Reprezentare Exclusivă susținut de Ileana Preda, REALTOR® și membru APAIR
31 January 2024
Curs de Reprezentare Exclusivă susținut de Ileana Preda, REALTOR® și membru APAIR
În zilele de 26-27 ianuarie, echipa Acces Imobil a participat la un curs de specializare în Brașov, concentrat pe subiectul "Reprezentarea Exclusivă a Vânzătorului".
Vânzarea bunurilor imobile a căror valoare depășește 100 salarii pe economie se vor efectua doar prin transfer bancar
16 November 2023
Vânzarea bunurilor imobile a căror valoare depășește 100 salarii pe economie se vor efectua doar prin transfer bancar
Guvernul a adoptat recent un proiect de lege cu privire la restricționarea vânzării imobilelor cu sume mari de bani cash pentru a combate evaziunea fiscală și de a aduce mai multă transparență în tranzacțiile imobiliare din țară. (Legea nr. 114/2012 cu privire la serviciile de plată și monedă electronică)
Acces Imobil sărbătorește 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău!
11 November 2023
Acces Imobil sărbătorește 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău!
Astăzi, Echipa Acces Imobil, sărbătorește cu mândrie 10 ani de activitate pe piața imobiliară din Chișinău. Datorită pasiunii și devotamentului neclintit am reușit să devenim o companie imobiliară de top cu reușite extraordinare.