De ce să cumperi un apartament în variantă albă?

8 November 2021
De ce să cumperi un apartament în variantă albă?

Ești în căutarea unui apartament? Nu știi ce să alegi între un apartament în variantă albă sau un apartament cu reparație?

În acest articol vom spune de ce să cumperi un apartament în variantă albă, așa încât te vei convinge singur că un apartament în variantă albă are un șir de avantaje.

Cumpărătorii de apartamente în bloc nou se confruntă cu o dilemă destul de complicată: să-și ia un apartament în variantă albă sau un apartament cu reparație. Procurând un apartament în variantă albă într-un bloc aflat la etapa de construcție ai posibilitatea de a economisi mai mulți bani și de a-l vinde la un preț mai mare după darea în exploatare. De asemenea, ai posibilitatea de a face reparație și să îl amenajezi după bunul tău plac.

Avantajele achiziționării unui apartament în variantă albă

  1. Sunt mai ieftine (deși nu întotdeauna). În limitele unei clase, diferența dintre apartamentele cu și fără finisaje poate ajunge până la 20-30%.
  2. Te poți muta mai repede. Vei primi cheile apartamentului în variantă albă imediat ce casa va fi dată în exploatare. Unii dezvoltatori permit proprietarilor să facă reparații chiar înainte de darea în exploatare a blocului locativ. Și dacă acționezi cu promptitudine, poți realiza reparația într-un timp relativ scurt, spre deosebire de apartamentele cu reparație cheia cărora o primești după ce toate apartamentele au fost reparate (aceasta durează de obicei până la 6 luni, în funcție de mărimea blocului locativ).
  3. Poți verifica calitatea lucrărilor. Dacă dezvoltatorul a încălcat tehnologia de construcție – există o fisură în casă sau crăpături în pereții exteriori - vei vedea acest lucru imediat, și nu într-un an sau doi, când tencuiala izbucnește în zonele cu probleme, iar tapetul se acoperă cu mucegai. În acest sens, cel mai sigur este să cumperi un apartament în variantă albă într-un bloc locativ deja dat în exploatare. 
  4. Poți face totul după placul tău. Tu decizi cum va fi apartamentul tău și faci imediat reparațiile pe care le dorești. Ba chiar poți face modificări în planimetria apartamentului la etapa inițială. În continuare, alegi un design, materiale, angajezi lucrători și urmărești progresul lucrărilor.

Concluzie

Deci, de ce să cumperi un apartament în variantă albă?

Pentru că este opțiunea perfectă pentru cei care nu se grăbesc să se mute și vor să-și facă totul după bunul lor plac în noua locuință. 

Nu ar trebui să îți fie frică să cumperi un apartament în variantă albă. Pas cu pas, vei transforma apartamentul într-o locuință confortabilă și plăcută. Cel mai important lucru, în acest caz este să te gândești din start ce materiale vei folosi. În plus, poți adapta și un plan de lucru de care să ții cont pe toată durata proiectului.

Acces Imobil îți pune la dispoziție cele mai bune oferte de apartamente în variantă albă în blocurile locative din Chișinău!

Acces Imobil – cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

Cum alegi casa perfectă? Recomandări
1 October 2021
Cum alegi casa perfectă? Recomandări
Vrei să procuri o casă în Chișinău sau suburbii? Nu cunoști la ce ar trebui să atragi atenție în procesul de căutare și inspectare a unei case? În articolul de mai jos vei găsi cele mai importante detalii la care trebuie să atragi atenție, astfel încât din multitudinea de avantaje sau dezavantaje să poți alege casa perfectă pentru tine și familia ta!
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
16 September 2021
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
Vrei să procuri un apartament în credit? Lucrezi oficial în țară sau peste hotare și vrei să accesezi un credit ipotecar? În informația de mai jos vei găsi tot ce te interesează cu privire la creditele imobiliare, ce acte trebuie să pregătești și care sunt condițiile de acordare credit.
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
13 August 2021
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
Achiziționarea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le facem. Acest moment implică în primul rând, vizualizarea mai multor proprietăți, ceea ce este un factor determinant în decizia finală pe care urmează să o ia cumpărătorul.