10 lucruri despre care oamenii regretă după construirea casei. Nu repetați aceste greșeli!

7 November 2023
10 lucruri despre care oamenii regretă după construirea casei. Nu repetați aceste greșeli!

Construirea propriei case este un pas important în viața fiecărei persoane. Cu toate acestea, în ciuda bucuriei și satisfacției pe care le poate aduce, există o serie de erori care pot avea consecințe negative pe termen lung. 

Să examinăm 10 lucruri despre care oamenii se plâng adesea după construirea casei și să încercăm să le evităm.

1. Casa prea mare

Una dintre cele mai frecvente regrete este construirea unei case prea mari în comparație cu necesitățile reale. Casele mari necesită mai multă energie și resurse pentru întreținere și încălzire și pot crea un sentiment de izolare. Este important să construiți o casă de dimensiuni potrivite pentru a corespunde necesităților dumneavoastră.

2. Centrala termică construită incorect

O instalație termică bine proiectată și întreținută este crucială pentru confortul din casă. O centrală termică proiectată incorect sau care nu respectă normele poate duce la facturi mari pentru energie și la probleme constante cu încălzirea.

3. Terasa sau balconul fără acoperiș

Nu există nimic mai neplăcut decât să nu puteți profita de spațiile deschise în zilele ploioase sau caniculare. Încercați să prevedeți un acoperiș deasupra terasei sau balconului pentru a mări funcționalitatea.

4. Tavanuri joase

Tavanurile joase pot crea senzația de strâmtorare și presiune. Tavanurile înalte oferă încăperi spațioase și aerisite.

5. Scara incomodă

Planificați cu atenție scara. Scările inconfortabile sau periculoase pot duce la accidente și pot crea disconfort în viața de zi cu zi.

6. Prea puține băi

Niciodată nu există prea multe băi. Lipsa băilor poate duce la așteptări și conflicte în familie.

7. Spații de depozitare insuficiente

Un sistem bun de depozitare este cheia menținerii ordinii în casă. Asigurați-vă că aveți suficiente spații de depozitare pentru a evita dezordinea.

8. Ferestre mici

Ferestrele mici pot face casa să pară întunecată și sumbră. Utilizați la maximum lumina naturală pentru confort și economie de energie.

9. Garaj în casă

Multe persoane regretă ulterior un garaj încorporat. Acesta poate ocupa mult spațiu și poate genera costuri suplimentare.

10. Alegerea greșită a locației

Amplasamentul casei dumneavoastră joacă un rol crucial în calitatea vieții. Gândiți-vă la accesibilitatea locului de muncă, a școlilor, a magazinelor și a altor locuri importante.

Planificarea și proiectarea casei sunt procese complexe, iar greșelile pot fi costisitoare. Cu toate acestea, învățând din aceste greșeli comune și evitându-le, puteți construi o casă confortabilă și funcțională de care veți fi mândri.

Share

Articole similare

Ce reprezintă contribuția personală la ipotecă și cum se calculează?
23 November 2023
Ce reprezintă contribuția personală la ipotecă și cum se calculează?
Acasă este locul în care te simți în siguranță, care îți oferă confort și de unde începe povestea ta. Ca să-ți transformi în realitate visul de a avea propria locuință, poți recurge la un credit imobiliar maib.
Vrei să cumperi un apartament? Top 5 Avantaje de a Colabora cu un Specialist Imobiliar în Chișinău, Moldova
14 November 2023
Vrei să cumperi un apartament? Top 5 Avantaje de a Colabora cu un Specialist Imobiliar în Chișinău, Moldova
Procurarea unei proprietăți imobiliare este o sarcină complexă și extrem de solicitantă. Cu o piață imobiliară dinamică, așa precum o avem în Chișinău, unde există o varietate de imobile și prețuri, este foarte important să colaborezi cu un specialist imobiliar profesionist, astfel încât procesul de vânzare-cumpărare să fie unul mai simplu și eficient.
Impactul Diasporei și Studenților asupra Prețurilor la Apartamente în Chișinău
5 September 2023
Impactul Diasporei și Studenților asupra Prețurilor la Apartamente în Chișinău
În fiecare an, în luna august și septembrie, există o dinamică ceva mai mare pe piața imobiliară în Chișinău. În această perioadă, datorită faptului că revin conaționalii noștri din diaspora acasă în concedii iar studenții revin la studii în Chișinău, atât prețurile la apartamente în vânzare cât și prețurile chiriilor înregistrează o creștere ușoară.