filtru
Înapoi

Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

Ai depus actele la bancă pentru un credit ipotecar prin Programul Prima Casă? Acum poți verifica statutul dosarului printr-un singur click, astfel încât să fii sigur că acesta este procesat în termeni utili. 

De multe ori, chiar dacă dosarul depus la bancă este întocmit corect, termenii de acordare a creditelor prin Programul Prima Casă nu sunt respectați din cauza erorilor sau a incompetenței funcționarilor bancari. Aceștia pur și simplu uită să transmită dosarele spre analiză către fondul de garantare.

Pentru ca solicitanții de credite prin Programul Prima Casă să nu fie duși în eroare de către funcționarii băncilor, fondul de garantare ODIMM a creat un mecanism online prin care poate fi verificat statutul dosarului. 

Verifică online în ce stadiu este dosarul de credit

Statutul dosarului trimis spre analiză la ODIMM, poate fi verificat accesând următoarea pagină: verifică statut dosar Prima Casă.

verificare-dosar-prima-casa-odimm

Pentru a verifica statutul dosarului este necesar Codul personal (IDNP) din 13 cifre de pe partea verso a buletinului de identitate a solicitantului de credit.

*Dacă la introducerea IDNP-ului nu este afișat tabelul, verificați corectitudinea ID-ului sau verificați statutul dosarului la sucursala băncii comerciale unde a fost depusă cererea de credit.

Dacă dosarul este în baza de date, clientul poate afla data la care banca comercială a trimis dosarul la ODIMM, statutul dosarului (aprobat sau respins) cât și data la care contractul semnat  de ODIMM a fost trimis înapoi la bancă.

Distribuie

Articole similare

Cât costă un apartament în Chișinău?
10 Septembrie 2019
Cât costă un apartament în Chișinău?
Cât costă un apartament în Chișinău? Credem că e cea mai răspândită întrebare pe care și-o pun moldovenii atunci când încep a căuta o locuință.
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
19 Iunie 2019
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari.