Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

4 March 2020
Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

Ai depus actele la bancă pentru un credit ipotecar prin Programul Prima Casă? Acum poți verifica statutul dosarului printr-un singur click, astfel încât să fii sigur că acesta este procesat în termeni utili. 

De multe ori, chiar dacă dosarul depus la bancă este întocmit corect, termenii de acordare a creditelor prin Programul Prima Casă nu sunt respectați din cauza erorilor sau a incompetenței funcționarilor bancari. Aceștia pur și simplu uită să transmită dosarele spre analiză către fondul de garantare.

Pentru ca solicitanții de credite prin Programul Prima Casă să nu fie duși în eroare de către funcționarii băncilor, fondul de garantare ODIMM a creat un mecanism online prin care poate fi verificat statutul dosarului. 

Verifică online în ce stadiu este dosarul de credit

Statutul dosarului trimis spre analiză la ODIMM, poate fi verificat accesând următoarea pagină: verifică statut dosar Prima Casă.

verificare-dosar-prima-casa-odimm

Pentru a verifica statutul dosarului este necesar Codul personal (IDNP) din 13 cifre de pe partea verso a buletinului de identitate a solicitantului de credit.

*Dacă la introducerea IDNP-ului nu este afișat tabelul, verificați corectitudinea ID-ului sau verificați statutul dosarului la sucursala băncii comerciale unde a fost depusă cererea de credit.

Dacă dosarul este în baza de date, clientul poate afla data la care banca comercială a trimis dosarul la ODIMM, statutul dosarului (aprobat sau respins) cât și data la care contractul semnat  de ODIMM a fost trimis înapoi la bancă.

Share

Articole similare

Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
16 September 2021
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
Vrei să procuri un apartament în credit? Lucrezi oficial în țară sau peste hotare și vrei să accesezi un credit ipotecar? În informația de mai jos vei găsi tot ce te interesează cu privire la creditele imobiliare, ce acte trebuie să pregătești și care sunt condițiile de acordare credit.
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
13 August 2021
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
Achiziționarea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le facem. Acest moment implică în primul rând, vizualizarea mai multor proprietăți, ceea ce este un factor determinant în decizia finală pe care urmează să o ia cumpărătorul.
10 sfaturi utile în alegerea unui teren pentru construcție
14 June 2021
10 sfaturi utile în alegerea unui teren pentru construcție
Ești în căutarea unui teren pentru construcții în Chișinău sau suburbii? Crezi că doar prețul și amplasarea terenului sunt factorii decisivi la procurarea unui lot de pământ pentru construcție?