Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

4 March 2020
Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

Ai depus actele la bancă pentru un credit ipotecar prin Programul Prima Casă? Acum poți verifica statutul dosarului printr-un singur click, astfel încât să fii sigur că acesta este procesat în termeni utili. 

De multe ori, chiar dacă dosarul depus la bancă este întocmit corect, termenii de acordare a creditelor prin Programul Prima Casă nu sunt respectați din cauza erorilor sau a incompetenței funcționarilor bancari. Aceștia pur și simplu uită să transmită dosarele spre analiză către fondul de garantare.

Pentru ca solicitanții de credite prin Programul Prima Casă să nu fie duși în eroare de către funcționarii băncilor, fondul de garantare ODIMM a creat un mecanism online prin care poate fi verificat statutul dosarului. 

Verifică online în ce stadiu este dosarul de credit

Statutul dosarului trimis spre analiză la ODIMM, poate fi verificat accesând următoarea pagină: verifică statut dosar Prima Casă.

verificare-dosar-prima-casa-odimm

Pentru a verifica statutul dosarului este necesar Codul personal (IDNP) din 13 cifre de pe partea verso a buletinului de identitate a solicitantului de credit.

*Dacă la introducerea IDNP-ului nu este afișat tabelul, verificați corectitudinea ID-ului sau verificați statutul dosarului la sucursala băncii comerciale unde a fost depusă cererea de credit.

Dacă dosarul este în baza de date, clientul poate afla data la care banca comercială a trimis dosarul la ODIMM, statutul dosarului (aprobat sau respins) cât și data la care contractul semnat  de ODIMM a fost trimis înapoi la bancă.

Share

Articole similare

Apartamente de vânzare urgentă în Chișinău - între mit și realitate.
17 February 2020
Apartamente de vânzare urgentă în Chișinău - între mit și realitate.
Cu toții am văzut o sumedenie de anunțuri - Vând URGENT apartament în Chișinău! Dar cât de corecte sau adevărate sunt astfel de anunțuri? E posibil oare să vinzi sau să cumperi urgent un imobil?
Top 7 întrebări pe care și le pun cumpărătorii unui apartament
2 December 2019
Top 7 întrebări pe care și le pun cumpărătorii unui apartament
Ești în proces de procurare a unui apartament? Ai mai multe întrebări la care nu găsești răspuns? Mai jos vei găsi top 7 întrebări cu care se confruntă cumpărătorii în procesul de achiziționare a unei locuințe.
Cum să devii agent imobiliar - 10 sarcini de bază pe care trebuie să le cunoști!
20 November 2019
Cum să devii agent imobiliar - 10 sarcini de bază pe care trebuie să le cunoști!
Un specialist imobiliar competent este persoana care știe să transforme visele clienților săi în realitate. Este un profesionist care cunoaște piața imobiliară și știe să gestioneze eficient întregul proces de vânzare-cumpărare a unui imobil.