Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

4 March 2020
Prima Casă: verifică online statutul dosarului de credit

Ai depus actele la bancă pentru un credit ipotecar prin Programul Prima Casă? Acum poți verifica statutul dosarului printr-un singur click, astfel încât să fii sigur că acesta este procesat în termeni utili. 

De multe ori, chiar dacă dosarul depus la bancă este întocmit corect, termenii de acordare a creditelor prin Programul Prima Casă nu sunt respectați din cauza erorilor sau a incompetenței funcționarilor bancari. Aceștia pur și simplu uită să transmită dosarele spre analiză către fondul de garantare.

Pentru ca solicitanții de credite prin Programul Prima Casă să nu fie duși în eroare de către funcționarii băncilor, fondul de garantare ODIMM a creat un mecanism online prin care poate fi verificat statutul dosarului. 

Verifică online în ce stadiu este dosarul de credit

Statutul dosarului trimis spre analiză la ODIMM, poate fi verificat accesând următoarea pagină: verifică statut dosar Prima Casă.

verificare-dosar-prima-casa-odimm

Pentru a verifica statutul dosarului este necesar Codul personal (IDNP) din 13 cifre de pe partea verso a buletinului de identitate a solicitantului de credit.

*Dacă la introducerea IDNP-ului nu este afișat tabelul, verificați corectitudinea ID-ului sau verificați statutul dosarului la sucursala băncii comerciale unde a fost depusă cererea de credit.

Dacă dosarul este în baza de date, clientul poate afla data la care banca comercială a trimis dosarul la ODIMM, statutul dosarului (aprobat sau respins) cât și data la care contractul semnat  de ODIMM a fost trimis înapoi la bancă.

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.