De ce să alegi un apartament la primul etaj? Avantaje și recomandări

3 February 2021
De ce să alegi un apartament la primul etaj? Avantaje și recomandări

Cu toții cunoaștem problema etajelor marginale, fiind cele mai ignorate etaje de către moldoveni, atunci când aceștia analizează ofertele existente pe piața imobiliară.

Dacă să vorbim despre parter sau cum obișnuim să-i spunem, primul etaj, atunci pentru acesta au fost create destule stereotipuri ca să îi sperie pe potențialii cumpărători să-l treacă cu vederea. Din păcate, această alegere este făcută adesea expres, fără a vă gândi că de fapt, primul etaj vă poate aduce o multitudine de beneficii, de care ceilalți nu vor dispune.

Acces Imobil vă prezintă principalele avantaje ale unei locuințe de la etajul 1, care trebuie atent analizate în procesul de cumpărare a unui apartament.

Avantajele apartamentelor situate la primul etaj

avantajele-locuinței

 • preț redus comparativ cu alte etaje. De obicei, un astfel de apartament are un preț mai mic, fiind influențat și de zona în care se află, facilitățile de care dispune, accesul la punctele strategice din oraș, etc; așa că, dacă dispuneți de un buget redus puteți lua în considerație și această posibilitate, dar și multe altele;
 • lipsa vecinilor dedesubt. Dacă aveți copii, va fi alegerea perfectă, întrucât nu veți avea vecini dedesubt ca să monitorizați copiilor fiecare săritură, așa încât ei se vor alege cu libertate totală în timpul jocurilor, iar dvs - cu nervii întregi;
 • acces ușor și rapid la locuință. Veți fi scutit de scări, ceea ce este un factor determinant în cazul persoanelor cu nevoi speciale sau persoanelor în etate, sau pur și simplu în cazul în care nu doriți să urcați multe scări ca să ajungeți la apartamentul dvs. Asta vă scutește și de timpul irosit de câte ori doriți să ieșiți sau să intrați în casă;
 • nu depindeți de ascensorul din scară, acesta fiind de multe ori suprasolicitat, iar alteori - defectat; 
 • vara veți dispune de mai mult confort decât cei de la etajele de mai sus, fără a conecta condiționerul, întrucât razele soarelui vor pătrunde mai greu în geamurile locuinței;
 • posibilitatea de a avea acces la o curte. Unul dintre cele mai mari beneficii reprezintă cu siguranță, spațiul din fața casei, acolo unde puteți să plantați flori sau de ce nu, să savurați serile de vară. Înainte de a amenaja acest spațiu, Acces Imobil vă sugerează să consultați Asociația Locatarilor pentru a nu avea ulterioare neplăceri.
 • vă puteți muta mai repede. Atunci când vine timpul să vă mutați la casa dvs, entuziasmul dispare instantaneu când dați cu ochii în groaza de scări, pe care trebuie să le urcați, cărând și mobilierul deloc ușor;
 • animal de companie fericit. Dacă aveți un cățel, știți deja că acesta trebuie scos afară de mai multe ori pe zi. Uneori acesta nu va avea răbdare să aștepte liftul și vă va cere să coborâți scările. Pe termen lung, de la săriturile și coborârile scărilor frecvent, acesta ar putea suferi de afecțiuni de spate;
 • evacuare rapidă. În caz de urgență, cum ar fi situații seismice, incendii, și alte procese imprevizibile aveți posibilitatea de a evacua locuința.

Recomandări la procurarea unui apartament la primul etaj

recomandări-primul-etaj

Problemele care pot apărea la parter pot fi reduse la minimum, prin alegeri bine făcute. Există totuși câteva lucruri pe care să le luați în calcul atunci când vă gândiți să achiziționați un apartament de acest tip.

Neplăcerile care pot apărea la acest tip de apartament pot fi inexistente, dacă este vorba despre o construcție nouă. Iar calitatea construcției poate fi verificată cu ușurință. În general, riscurile sunt reduse la minimum în cazul blocurilor anvelopate (reabilitate termic) sau în construcțiile noi.

 • Securitatea. Investiți în securitatea dvs! Securizați geamurile, montând zăbrele, gratii sau instalați un sistem de supraveghere video și scăpați de “oaspeții nepoftiți”. 
 • Izolare fonică. În așa fel vă veți proteja de zgomotul din afara apartamentului. Totodată, izolarea fonică vă ajută să minimizați gălăgia din apartamentele vecine și viceversa. 
 • Infestări. Asigurați-vă că în subsolul blocului au loc frecvent lucrări de dezinsecție și deratizare.

Concluzie

Atunci când analizăm apartamentele existente pe piață în vânzare, opțiunea unei locuințe de la primul etaj necesită a fi luată în calcul chiar dacă este adesea ignorată de mai mulți cumpărători. Apartamentele la parter au un șir de atuuri.

Un apartament de la primul etaj atent selectat vă va oferi destule avantaje încât să vă îndeplinească și cele mai exigente cerințe. Analizând și investind corect în viitoarea voastră locuință, veți trece cu ușurință peste problemele cu care se ciocnesc adesea mulți cumpărători.

Pentru alegerea cea mai potrivită, este bine să nu vă grăbiți, să țineți cont de toate aspectele pozitive sau negative și împreună cu specialistul imobiliar de la Acces Imobil să faceți cea mai bună alegere!

Share

Articole similare

De ce să cumperi un apartament în variantă albă?
8 November 2021
De ce să cumperi un apartament în variantă albă?
Ești în căutarea unui apartament? Nu știi ce să alegi între un apartament în variantă albă sau un apartament cu reparație? În acest articol vom spune de ce să cumperi un apartament în variantă albă, așa încât te vei convinge singur că un apartament în variantă albă are un șir de avantaje.
Cum alegi casa perfectă? Recomandări
1 October 2021
Cum alegi casa perfectă? Recomandări
Vrei să procuri o casă în Chișinău sau suburbii? Nu cunoști la ce ar trebui să atragi atenție în procesul de căutare și inspectare a unei case? În articolul de mai jos vei găsi cele mai importante detalii la care trebuie să atragi atenție, astfel încât din multitudinea de avantaje sau dezavantaje să poți alege casa perfectă pentru tine și familia ta!
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
16 September 2021
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
Vrei să procuri un apartament în credit? Lucrezi oficial în țară sau peste hotare și vrei să accesezi un credit ipotecar? În informația de mai jos vei găsi tot ce te interesează cu privire la creditele imobiliare, ce acte trebuie să pregătești și care sunt condițiile de acordare credit.