Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?

4 March 2020
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?

În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt, se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari. Este adevărat, că unele companii nu respectă codul de conduită etică a agenților imobiliari, ce presupune valori, principii și norme morale ce onorează reputația fiecărui agent imobiliar profesionist.

Cu toate acestea, există companii imobiliare profesioniste care doresc să își păstreze reputația și să construiască relații de lungă durată cu clienții săi, unde fiecare dintre părți, vânzător - cumpărător - companie are de câștigat în urma tranzacțiilor imobiliare.

Astfel de companii, cunosc și implementează regula de aur - un client mulțumit va recomanda altor 10 clienți serviciile acestora, iar acest fapt, reprezintă cheia succesului pentru dezvoltarea oricărei companii care se respectă.

În continuare, vă propunem să analizați Decalogul celor 10 factori necesari pentru a identifica compania imobiliară, care va respecta cu rigurozitate cererea dvs și va reuși să vă soluționeze doleanțele la capitol imobiliar, operând cu onestitate, corectitudine și spirit profesionist.

  • De cât timp este prezentă compania pe piață?

timp-lucru-agent-imobiliar

O companie imobiliară relativ nouă cu o prezență pe piața imobiliară de circa 4-5 ani, va depune un efort consistent, fiind motivată să ofere rezultate cât mai bune într-un timp redus, pentru a-și contura un nume. Compania deține atât experiența necesară pentru tranzacțiile de vânzare-cumpărare, utilizând metode și tehnici noi de promovare, cât și un portofoliu vast de proprietăți  și potențiali Cumpărători, în comparație cu agențiile noi.

  • Câți agenți imobiliari are?

Este important să aflați câți agenți imobiliari activează în cadrul companiei și câte proprietăți sunt în gestiunea fiecărui agent imobiliar. Este imposibil, ca un agent să gestioneze concomitent mai mult de 90-100 proprietăți imobile calitativ. Respectiv, este important să selectăm un agent imobiliar de încredere, onest, care să opereze și să dețină competențe și abilități în vederea unei negocieri profesioniste, soluționării prompte ale doleanțelor precum și promptitudine  feed-back-ul la emailuri și apeluri telefonice.

  • Pe ce tip de imobiliare este specializată?

O companie imobiliară trebuie să dispună de agenți specializați pe varii sectoare ale pieței imobiliare (apartamente, case, terenuri, spații comerciale) cât și să fie divizați pe zone. Această graduare va permite să obțineți o analiză veridică ale situației de moment  într-un timp restrâns- elementele esențiale ale unui agent imobiliar profesionist cu cunoștințe vaste pe segmentul de imobiliare care vă interesează anume pe Dvs.

  • Ce comision percepe? Are comisioane ascunse la rezilierea contractului?

Comisioanele percepute de companiile imobiliare din Moldova în cazul în care doriți să înstrăinați o proprietate  reprezintă 3%, iar în cazul achiziției este de 0%. Comisionul poate fi negociat în dependență de anumiți factori, însă acesta trebuie stabilit chiar la începutul colaborării.

De asemenea, este important să aflați dacă sunt comisioane ascunse în cazul rezilierii contractului. Spre exemplu, compania Acces Imobil, nu percepe nici un fel de comision la rezilierea contractului de colaborare.

  • Ce imobile a tranzacționat în zona care te interesează?

Spre exemplu, sunteți interesați în vânzarea unui apartament cu 2 camere în bloc nou, cu reparație, mobilat în sectorul Buiucani, în strada Paris, mun. Chișinău, atunci puteți solicita agentului imobiliar o analiză comparativă ale proprietăților similare deja tranzacționate.

Astfel, veți putea afla detalii despre valoarea reală de piață a imobilului, durata încheierii tranzacției de înstrăinare realizate de agent și oportunitatea obținerii prețului solicitat.  

  • Ce strategii de vânzare-cumpărare folosește?

Este important ca compania să vă comunice din start care este planul de colaborare și ce strategii vor fi utilizate  pentru vânzarea-cumpărarea imobilului. Cum aceste procedee vor asigura o vizibilitate cât mai mare anunțului Dvs., în vederea obțineri rezultatului scontat în cel mai scurt timp. Răspunsul la aceste întrebări vor permite să înțelegeți dacă compania este una profesionistă și va face tot posibilul ca să aducă rezultatul scontat.

  • Are recomandări de la foşti clienţi?

Recomandari-agenti-imobiliari-chisinau

Este foarte important să solicitați recomandări de la foștii clienți ai companiei. Recomandările reprezintă un factor decisiv în vederea formării unei imagini despre potențialul companiei imobiliare și nemijlocit despre agentul imobiliar cu care intenționați să stabiliți un raport de colaborare. Deasemenea, puteți monitoriza foarte atent site-ul web al companiei cât și activitatea acesteia pe rețelele de socializare. Acestea vă vor oferi informații relevante despre profesionalismul și deschiderea spre colaborare pe care o oferă compania beneficiarilor săi,precum clienții săi.

  • Lucrează prin contract de colaborare?

Este important ca agenția imobiliară să vă pună la dispoziție un contract de colaborare cu indicarea tuturor clauzelor astfel încât să aveți timp suficient pentru a analiza toate detaliile înainte de al semna. Contractul de colaborare este o garanție atât pentru clienți cât și pentru agenția imobiliară.

  • Ce servicii adiționale prestează?

Pe lângă servicii de consultanță și asistență în procesului de vânzare-cumpărare, o agenție imobiliară profesionistă dispune de parteneriate cu instituțiile financiare (bănci comerciale) astfel încât puteți accesa un credit în condiții mai avantajoase. La fel, un serviciu adițional ar mai fi răscumpărarea urgentă a imobilelor în cazul în care aveți nevoie urgent de bani.

  • Cel fel de garanţii oferă?

Noi, Acces Imobil garantăm vânzarea oricărei proprietăți  în decurs de 3 luni în cazul în care proprietarul acceptă prețul recomandat de companie,cu referire la prețurile existente pe piața imobiliară  (preț rezonabil corelat la prețurile reale ale pieței imobiliare - conform datelor statistice a apartamentelor vândute în ultima perioadă ce întrunesc caracteristici similare).

Răspunsul la aceste 10 întrebări vă vor permite să vă creați  o imagine despre o companie imobiliară astfel încât să faceți o alegere corectă.

De alegerea dvs, va depinde cât de mulțumit veți fi de serviciile acesteia și dacă veți obține rezultatul dorit în timp util.

Noi, Acces Imobil, suntem e o companie imobiliară care și-a inițiat activitatea în 2013 și deține un vast portofoliu de clienți mulțumiți. Avem experiența și profesionalismul necesar pentru a contribui la vânzarea-cumpărarea eficientă și avantajoasă al unui imobil în Chișinău cât și suburbiile acestuia.

Acces Imobil - cu noi faci alegerea corectă!
Adresa: Chișinău, bd. Grigore Vieru, 12/1
Telefon: +373 78 888 900

Share

Articole similare

Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
16 September 2021
Vreau să procur un apartament în credit. Ce trebuie să cunosc?
Vrei să procuri un apartament în credit? Lucrezi oficial în țară sau peste hotare și vrei să accesezi un credit ipotecar? În informația de mai jos vei găsi tot ce te interesează cu privire la creditele imobiliare, ce acte trebuie să pregătești și care sunt condițiile de acordare credit.
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
13 August 2021
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?
Achiziționarea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le facem. Acest moment implică în primul rând, vizualizarea mai multor proprietăți, ceea ce este un factor determinant în decizia finală pe care urmează să o ia cumpărătorul.
10 sfaturi utile în alegerea unui teren pentru construcție
14 June 2021
10 sfaturi utile în alegerea unui teren pentru construcție
Ești în căutarea unui teren pentru construcții în Chișinău sau suburbii? Crezi că doar prețul și amplasarea terenului sunt factorii decisivi la procurarea unui lot de pământ pentru construcție?