filtru
Înapoi

5 motive de ce nu se vinde apartamentul tău

5 motive de ce nu se vinde apartamentul tău

Îți este cunoscută situația când ai o proprietate de vânzare, un apartament sau o casă, pe care ai scos-o în vânzare de mai mult timp dar așa și nu se vinde? Nu știi care ar fi motivele de ce nu ai găsit încă un client care să vrea să o cumpere?

Mai jos vei găsi 5 motive de ce nu poți vinde un imobil. Cu siguranță te vei regăsi măcar în unul din ele.

Motivul # 1: Nu acorzi atenție pentru pregătirea imobilului

pregatire-vanzare-apartament

Faptul că ai decis să îți vinzi apartamentul sau casa implică o responsabilizare față de acest proces. E nevoie să pregătești locuința din punct de vedere tehnic și estetic astfel încât potențialii clienți să fie plăcut surprinși când vor păși în curtea casei sau îți vor trece pragul.

Ce ar trebui să faci? Începe de la cel mai elementar lucru, fă ordine în apartament, aruncă tot ce crezi că este deprisos, încearcă să depersonalizezi la maxim locuința. Repară prizele, robinetele, elimină mirosurile neplăcute etc. Astfel vei crea o impresie mult mai plăcută dar și o energie pozitivă locuinței.

Motivul # 2: Nu ai stabilit un preț corect de piață

Fiecare proprietar când vrea să vândă un imobil are tendința de a primi un preț maxim. O dată cu aceasta, de multe ori, aceștia exagerează cu prețul, imobilul fiind din start neatractiv pentru potențialii clienți.

Fă o analiză pe piață al imobilelor asemănătoare care sunt în vânzare, vezi de cât timp se vând acestea. Întreabă de prieteni sau rude dacă cunosc pe cineva care au vândut în timpul apropiat un apartament similar. Sau apelează la un specialist imobiliar profesionist care să te ajute să stabilești prețul real de piață.

Motivul # 3: Nu ai un plan de promovare

plan-marketing-vanzare-apartament

Probabil ai pus un anunț pe 999.md sau makler.md și ai mai spus prietenilor că îți vinzi apartamentul crezând că este deajuns. Ei bine că nu. E nevoie de un plan de promovare complex online și offline.

Nu ai timp, resurse și cunoștințele necesare? Apelează la specialiștii imobiliari Acces Imobil care te vor ajuta să vinzi apartamentul absolut gratuit.

Motivul # 4: Nu acorzi suficient timp pentru vizionarea proprietății

Ți s-a întâmplat să nu reușești să vii la timp iar clienții deja te așteaptă la scara blocului? Ai amânat vreodată vizionările din cauza că ești la muncă? Sau, au fost potențiali clienți să vadă apartamentul însă acesta nu era pregătit (lucrurile nu erau așezate la locul lor, era miros de mâncare sau animale) etc? Dacă da, atunci să nu te aștepți ca apartamentul să se vândă în viitorul apropiat.

Ce ar trebui să faci? Odată ce ți-a sunat telefonul, e nevoie să stabilești o întâlnire cu potențialii clienți pentru a viziona proprietatea. Fii sigur că ești flexibil cu orarul pentru vizionări și te adaptezi posibilităților pe care le au clienții tăi. Apartamentul trebuie să fie pregătit în orice moment pentru vizionări. Menține curățenia în apartament, deschide toate jaluzelele și perdelele, pentru o iluminare mai bună, aerisește la maxim încăperile.

Motivul # 5: Nu ești un bun negociator

negociere-vanzare-apartament

Ai primit o ofertă din partea unui potențial client dar ai refuzat pe un ton emoțional puțin mai temperat? Acest fapt se întâmplă deseori cu proprietarii care nu percep negocierea prețului ca o etapă firească în procesul de vânzare-cumpărare. Aceștia se implică emotiv și deseori resping orice ofertă fără a negocia.

Ce ai de făcut? E nevoie să negociezi astfel încât să fie o afacere win-win, atât tu ca și vânzător să fii împăcat că ai luat cel mai bun preț cât și cumpărătorul să rămână cu senzația că a cumpărat cel mai bun apartament la cel mai bun preț posibil.

Ți se pare complicat?

Apelează la specialiștii imobiliari Acces Imobil care te vor ajuta să vinzi rapid și la preț maxim locuința ta, absolut gratuit. Sună acum 078 888 900 sau vin-o la noi la o cafea pe adresa: mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru 12/1 pentru o consultație profesionistă.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Distribuie

Articole similare

Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
19 Iunie 2019
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari.
Ce este arvuna?
29 Mai 2019
Ce este arvuna?
Ce este arvuna? În domeniul imobiliar, arvuna reprezintă o sumă de bani pe care potențialul cumpărător o oferă vânzătorului (proprietarului) drept confirmare a intenției de procurarea a bunului imobil.