Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?

12 October 2021
Cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?

Achiziționarea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le facem. Acest moment implică în primul rând, prezentări de apartamente, ceea ce este un factor determinant în decizia finală pe care urmează să o ia cumpărătorul.

Tu ai risca să petreci doar 20 de minute la o locuință, care poate deveni casa ta?

Ei bine, unii cumpărători o fac - și după achiziționare trăiesc cu regrete ani de zile.

Când vine timpul și decizi să te muţi sau să îţi cumperi un alt apartament, trebuie să acorzi o importanţă deosebită vizionării acestuia. Cu cât acorzi mai multă atenţie şi importanţă acestui aspect, cu atât vei fi mai ferit de neplăceri. Vizionarea unei locuinţe are ca scop identificarea principalelor problemele ale acesteia, iar în funcţie de gravitatea lor, poţi chiar negocia frumos preţul final sau poţi renunţa la oferta respectivă.

De aici reiese și întrebarea, cum să alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta?

Un apartament pe care urmează să îl cumperi nu constă doar din aspectul său din interior, din mobilier și reparație, ci și o serie de alți factori, printre care și așa-zișii factori externi. Luând în calcul toate detaliile, aspectele externe și interne putem face o decizie calculată în această privință.

Factori externi

1

Inspecția începe chiar înainte de a trece pragul apartamentului. Într-adevăr, confortul de a trăi în el este influențat și de mediul în care se află, cu alte cuvinte de acei factori externi de care am amintit anterior.

Transport. Află cât de des circulă transportul public prin zona respectivă, verifică cât de încărcat este în timpul orelor de vârf. Acordă atenție cât timp ți-a luat să ajungi la blocul locativ și cât de departe este cea mai apropiată stație. Vânzătorii adesea înfrumusețează aceste informații în anunțurile lor sau chiar încearcă să trișeze.

Zonă. Cunoaște mai bine zona, verifică dacă există depozite, fabrici industriale sau străzi aglomerate care poluează aerul. În plus, aceste obiecte reprezintă o sursă de zgomot continuu, care se va reflecta cu siguranță asupra confortului apartamentului tău. Zonele verzi însă, și parcurile dimpotrivă, îmbunătățesc ecologia zonei, ceea ce în sine îmbunătățește calitatea vieții.

Infrastructură. Merită să acorzi atenție și asupra punctelor esențiale de interes, cum ar fi: supermarketuri, clinici, școli și grădinițe, complexe sportive și farmacii. Analiza infrastructurii va determina cât de mult sunt satisfăcute nevoile locuitorilor din zonă.

Aspectul casei și starea ei. Dacă vrei să cumperi un apartament în Chișinău într-un bloc locativ, atunci este foarte important să cunoști detaliile despre acesta. Fii atent dacă blocul este destul de solid din punct de vedere structural, analizează fațada, felul în care arată scara, și nu în ultimul rând vezi acoperișul –  în cazul în care apartamentul se află la ultimul etaj. Un acoperiș deteriorat sau prost construit este o afacere costisitoare, de care o să îți amintești toată viața.

Curtea. Principala problemă a curților este lipsa locurilor de parcare. În cazul în care sunteți proprietarul unei mașini ar trebui să evaluați situația cu parcarea lângă casă. Câte mașini sunt parcate și dacă există locuri libere. Iar pentru familiile cu copii, este important să existe și un loc de joacă în curte.

Starea scării și a liftului. O analiză a scării poate spune mult mai mult decât apartamentul în sine. Uneori lucrurile mici și detaliile observate în scara blocului devin factori cheie atunci când îți alegi un apartament. Este puțin probabil ca o scară murdară să inspire pe cineva și să-i încurajeze să cumpere o locuință din scara respectivă. O imagine diametral opusă, cum ar fi flori pe pervazul scărilor, redecorări proaspete, biciclete, echipament sportiv - toate acestea pot face o impresie mult mai plăcută.

Siguranța locuitorilor începe chiar cu ușa scării din blocul locativ. Un detaliu important este tipul de ușă: este echipată cu un cod pentru a intra, interfon sau videofon. Solicitați de asemenea, detalii despre starea și funcționalitatea liftului.

CONCLUZIE

Toate aceste aspecte crează un anumit mediu, o atmosferă în care te vei regăsi în fiecare zi. De aceea, alege cu grijă ambianța în care vrei să te afli și să stai pentru o perioada îndelungată

Suntem siguri de faptul că seara, când vei reveni acasă după o zi de muncă vei vrea să găsești locul tău de parcare liber. O curte bine amenajată, o scară în care nu persistă niciun miros neplăcut, o infrastructură dezvoltată cu absolut totul la îndemână - te vor face să te simți cu adevărat acasă.

Vezi info: 12 factori importanți la procurarea unui apartament

Factori interni. Aspecte ce nu pot fi modificate

1

După ce ai studiat pe deplin caracterul și aspectul a tot ce se află în împrejurimi, poți începe în cele din urmă și cu locuința. Pe lângă factorii externi ce nu pot fi modificați, există anumite aspecte din interiorul apartamentului care la fel nu pot fi schimbate.

Suprafață. Se întâmplă ca vânzătorii să indice greșit suprafața apartamentului în anunț. De regulă, adăugând 1-2 metri pătrați. Este dificil de estimat dimensiunea sa reală atunci când în cameră se află mobilier. Acces Imobil îți recomandă să verifici această informație prin documentele de proprietate sau certificatul de înregistrare.

Planifimetrie. În primul rând, vezi documentele care certifică planimetria apartamentului - certificatul de înregistrare. Asigură-te că nu s-au făcut modificări ilegale sau care nu au fost înregistrate.

Localizare. Se crede că apartamentul din colț este mai rece și predispus la umezeală sau mucegai. Iar apartamentele cu ferestre orientate spre sud-vest sau sud-est sunt cele mai atractive. Au suficientă lumină naturală iarna, iar vara nu vei fi deranjat de căldură.

Priveliște. Lucrurile ce se află în fața geamurilor tale pot crește atractivitatea locuinței, cât și o pot reduce. Dacă există un bulevard aglomerat, atunci nici geamurile termopan nu te vor salva de zgomotul mașinilor. Un parc sau cel puțin o zonă verde în fața geamului tău este un mare plus.

Scurgeri și îngheț. Dacă casa este veche sau cu izolație termică slabă, atunci se poate forma mucegai în colțurile încăperilor și pe zonele din jurul geamurilor din cauza înghețării pereților. Totodată, acest fapt îți va influența și factura de întreținere. Pe lângă asta, analizează și acoperișul casei.

Ventilare. Verifică ventilația din baie și bucătărie cu un chibrit aprins. În cazul în care flacăra nu tremură, atunci spațiile nu sunt ventilate și va trebui să te împaci cu faptul că vei avea diferite mirosuri în interiorul apartamentului. Poți aerisi o astfel de cameră numai deschizând toate ferestrele.

Umiditate.Principalele semne care îți dau de înțeles că ceva nu merge bine într-o locuință este în primul rând mirosul. Miros de mucegai, tencuială, pereți sau tavane cu urme clare de umiditate. Tencuiala proaspătă pe perete sau pe tavan ar trebui să te alerteze - poate aceasta este o încercare de a masca ciuperca sau mucegaiul, poate acoperișul se scurge sau vecinii de sus inundă în mod constant apartamentul.

Factori interni. Lucruri modificabile

1

Uși și ferestre. Examinează ușile dacă nu există fisuri, dacă încuietorile funcționează. Întreabă vânzătorul despre ferestrele instalate în apartament. Verifică calitatea instalării, precum și izolarea fonică. Deschide și închide ușile și ferestrele pentru a te asigura că toate mecanismele funcționează corect.

Sisteme de comunicații. Trebuie verificate și sistemele de comunicație din apartament dacă sunt de calitate. Adesea cauzele incendiilor din apartamentele sunt un scurt circuit al cablurile electrice. Fii atent la starea generală a electricității, în special la prize și întrerupătoare. Fă-ți timp pentru a inspecta calitatea cablajului, a rețelei de Internet și TV. Verifică instalațiile sanitare, presiunea apei, sistemul de canalizare, etc.

Reparație și mobilier. Este necesar să acorzi o atenție specială stării și calității reparației unui apartament pe care urmează să îl cumperi. Dacă locuința este într-o stare nefavorabilă, atunci evaluează câți bani trebuie să investești pentru a o împrospăta. Oricât de nesemnificative ar putea părea la prima vedere micile probleme a locuinței, orice reparație costă. Deci, fii vigilent când vizionezi un apartament înainte de a-l cumpăra.

CONCLUZIE

După cum am enumerat mai sus, aspectele externe și cele interne ale unei locuințe contează la fel de mult. Acestea sunt câteva detalii pe care, ar fi binel să le iei în considerare când vei cumpăra un apartament potrivit pentru tine și familia ta. Cel mai important sfat însă este să te gândești bine înainte de a face achiziția, pentru că un apartament costă bani, și cel mai probabil vei locui mulți ani în locuința respectivă, dacă nu chiar toată viața.

CONCLUZIE Finală

Pe lângă toate aspectele pe care le-am enumerate mai sus, noi îți recomandăm să alegi cu atenție și ora la care vei merge să vezi un apartament. Prezentările apartamentelor se efectuează atât în ​​prezența proprietarilor, cât și fără aceștia. Dacă prezentarea locuinței se programează din timp, atunci merită să o faci în intervalul orelor când încă ai parte de lumină naturală. În așa fel, vei înțelege dacă este un apartament luminos sau unul întunecat. În plus, în lumina naturală se văd toate defectele ca în palmă.

Nu trebuie să fie totul perfect, trebuie să te simți bine în apartamentul pe care urmează să îl cumperi, și mai presus de toate să simți acea “căldură” când spui “acasă”.

Atunci când ai decis să cumperi un apartament în Chișinău trebuie și să te informezi: despre prețurile medii pe piață, blocurile locative noi sau în proces de construcție, acte pentru acordarea unui credit, etc. Sunt multe lucruri de luat în calcul, iar dacă nu dispui de suficient timp adresează-te cu încredere la un specialist imobiliar.

Acces Imobil îți pune la dispoziție apartamente în Chișinău chiar și pentru cele mai exigente gusturi, dar și specialiști imobiliari profesioniști care te vor ajuta să îți realizezi visul!

Acces Imobil – cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

E oportun să cumperi un apartament în Chișinău în 2024?
4 July 2024
E oportun să cumperi un apartament în Chișinău în 2024?
Investiția în domeniul imobiliar rămâne una dintre cele mai sigure și profitabile opțiuni pe termen lung, iar piața din Chișinău nu face excepție. În 2024, prețul mediu la apartamente în capitala Moldovei sau plafonat la un maxim istoric de 1370 euro/m2 (în calcul sunt luate toate tipurile de apartamente în Chișinău și suburbii, cu reparație și în varianta albă etc).
 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.