filtru
Înapoi

7 idei cum să cumperi un apartament mai ieftin în Chișinău

7 idei cum să cumperi un apartament mai ieftin

Cum să cumperi un apartament mai ieftin în Chișinău? Probabil e una din cele mai dese întrebări pe care și le pun persoanele care sunt în căutarea unei locuințe. Cu toții ne dorim să cumpărăm un apartament sub prețul real de piață. Dar, e posibil oare?

Sunt câteva idei sau reguli care te vor ajuta să găsești un apartament la preț mai mic. În dependență de situație sau posibilități ai putea combina câteva din ele pentru a putea procura locuința visurilor tale la un preț avantajos.

1. Cumpără un apartament la primul sau la ultimul etaj

Apartamentele de la primul și ultimul etaj sunt mai ieftine din motive obiective și mai puțin obiective. De regulă, apartamentele la primul etaj sunt mai ieftine cu 10% decât valoarea medie de piață, iar apartamentele de la ultimul etaj sunt mai ieftine cu 15%.

apartament-ieftin-primul-ultimul-etaj

2. Cumpără în case fără ascensor

Apartamentele în case fără ascensor, care sunt situate la etajul 4 și mai sus, de regulă se vând mai greu. Proprietarii acestor apartamente sunt dispuși să lase din preț. Aici e nevoie să ai grijă pentru că și tu la rândul tău, când vei dori să îl vinzi, ai putea să pierzi din preț.

3. Cumpără prin programul Prima Casă

Dacă ești angajat la stat, fie ești medic, polițist sau profesor etc. sau ai mulți copii, ai putea apela la un credit ipotecar prin programul de stat Prima Casă, care oferă condiții avantajoase de procurare a unei locuințe. Pe lângă faptul că rata inițială mică de 10% pe care trebuie să o plătești, statul îți rambursează o parte din banii pentru achiziție.

4. Cumpără apartament în sezonul rece

Cel mai bine este să cumpărați un apartament începând cu luna noiembrie. Aici trebuie să menționăm apartamentele în varianta albă sau care necesită reparație capitală. În sezonul de toamnă-iarnă astfel de apartamente se vând mai greu, deoarece e mai greu să faci reparație în ele. Astfel, proprietarii care au necesitatea urgentă de a vinde apartamentul vor scădea din preț, iar tu ai posibilitatea să economisești bani pe care îi vei folosi la reparație sau mobilier.

5. Cumpără un apartament în bloc în construcții

Dacă dispui de timp poți procura un apartament într-un bloc care se află la etapa inițială de construcție. Prețul unui metru pătrat, de obicei, este mult mai mic la această etapă. Companiile de construcții pentru a atrage investiții, pe lângă prețuri mici, oferă și condiții foarte avantajoase de achitare în rate până la darea în exploatare a complexelor locative.

apartament-ieftin-constructie-chisinau-moldova

6. Cumpără un apartament care se vinde de urgență

Nu este o noutate că tot mai mulți moldoveni pleacă peste hotare cu traiul. Fie că pleacă în Europa, emigrează în Canada sau au primit Green Cardul pentru a pleca în America, proprietarii de apartamente sunt puși în situația de a le vinde într-un timp restrâns, iar acest fapt înseamnă și un preț mai mic. Caută oferte cu vânzare urgentă!

7. Negociază prețul apartamentului

În mesajul anunțurilor imobiliare întâlnim fraza “Preț negociabil”. Este un semn că proprietarii sunt gata să mai lase din prețul apartamentului pentru a-l putea vinde cât mai rapid. Este foarte important ca atunci când mergem la vizionarea proprietății să avem argumente destule de ce ar trebui proprietarul să scadă din preț. Înarmează-te cu întrebări, astfel încât să poți negocia cel mai bun preț posibil. Totul depinde de abilitățile tale de negociator.

Important!

Un apartament la un preț mai mic decât cel de piață se vinde într-un timp foarte scurt. Analizează rapid toate plusurile și minusurile unei posibile achiziții. Este important să nu întârzii cu luare unei decizii, riști să pierzi o ocazie unică în viața ta.

Acces Imobil -  apartamente la prețuri accesibile!

Chișinău, bd. Grigore Vieru 12/1

mob: 078 888 900

Distribuie

Articole similare

Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
19 Iunie 2019
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari.
Ce este arvuna?
29 Mai 2019
Ce este arvuna?
Ce este arvuna? În domeniul imobiliar, arvuna reprezintă o sumă de bani pe care potențialul cumpărător o oferă vânzătorului (proprietarului) drept confirmare a intenției de procurarea a bunului imobil.