Interviu cu agentul imobiliar Denis Plămădeală despre apartamentele clasa premium

4 March 2020
Interviu cu agentul imobiliar Denis Plămădeală despre apartamentele clasa premium

Denis Plămădeală este specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Activează în sectorul Centru și Telecentru din mun. Chișinău de mai bine de 2 ani de zile. Cunoaște foarte bine trăsăturile specifice ale acestor două sectoare.

Denis a acceptat să ne vorbească despre specificul meseriei de agent imobiliar dar și a zonei în care activează.

1. De ce ai ales să fii agent imobiliar?

Cred că pot spune că mai degrabă profesia de agent imobiliar m-a ales pe mine, decât eu pe ea. După finisarea masterului în capitala Italiei, m-am întors la Chișinău în căutarea unui job care să combine calitățile de bună organizare, comunicare pe care le posed și studiile recent finisate în domeniul juridic. Așa am ajuns să fac parte din Echipa Acces Imobil.

plamadeala-denis-specialist-imobiliar-accesimobil

2. De ce ai ales să activezi anume în sectorul Centru?

Am ales să activez în sectorul Centru deoarece este cel mai dinamic sector. În Centru se regăsesc atât clădiri arhitecturale cu însemnătate istorică, cât și imobile moderne construite după ultimele tehnologii în construcții.

3. Care sunt cele mai căutate zone / străzi / complexe locative?

Cea mai solicitată zonă a sectorului Centru este perimetrul dintre bd. Ștefan cel Mare până la strada Mateevici. În Centru sunt concentrate cele mai multe blocuri de lux precum Lara City, Crown Plaza, Bernardazzi Residence, complexul construit de Basconslux de pe strada Eminescu etc.

În același timp, sunt foarte solicitate și blocurile seria Cehă de pe strada Nicolae Iorga și Bodoni, care au fost construite pentru funcționari de stat în perioada sovietică.

4. Ce tipuri de apartamente sunt cele mai căutate la moment?

Cele mai căutate sunt apartamentele cu planificări reușite, unde este folosit rezonabil spațiul locativ. Apartamentele cu 1 cameră cu suprafața 40-45m2, cu 2 camere 60-65m2, și 3 camere 80-90m2 sunt cele mai solicitate.

plamadeala-apartamente-clasa-premium

5. Care sunt principalele criterii după care se ghidează cumpărătorii de clasa premium?

Clienții care caută apartamente clasa premium acordă o atenție sporită la zona amplasării blocului cât și vecinilor din apropiere. Optează pentru un cartier mai sigur, curat, select dacă putem spune așa.

Dacă e să vorbim nemijlocit de construcție, aceștia optează pentru materiale de construcții mult mai calitative și ecologice precum ar fi cărămida roșie, piatra de calcar, vata minerală. De asemenea, acordă o atenție sporită la izolarea fonică și termică a locuinței, ventilare,  la materiale de finisaj de calitate înaltă precum ar fi marmura etc.

6. Cât durează, în medie, procesul de căutare a unui apartament în bloc de lux?

Dat fiind faptul că blocurile de lux sunt specifice și nu sunt atât de multe în Chișinău, căutările clienților durează și până la un an de zile.

7. Care sunt prețurile la apartamentele clasa premium?

Prețurile la apartamente de lux în varianta albă date în exploatare încep de la 1200 de euro/m2. Dacă vorbim de blocuri aflate în construcție atunci pot fi găsite oferte de la 800 euro/m2.

plamadeala-apartamente-premium-crown-plaza

Apartamentele de lux cu reparație trebuie privite individual, acestea diferă ca preț în dependență de finisajele de reparație, mobila exclusivistă, electrocasnice de ultimă generație etc.

8. Care sunt tendințele pe piața imobiliara de lux?

Consider că piața imobiliară de lux crește tot mai mult. Moldovenii vor să își crească calitatea vieții, respectiv mulți din ei nu procură un simplu apartament dar aleg o locuință care să îi reprezinte și care să le ofere intimitate și siguranța în același timp.

9. Cum arată clientul ideal care caută o locuință clasa premium?

Să aibă mulți bani! :) Dacă e să vorbim serios, un client ideal e un client care cunoaște și apreciază la justa valoare un apartament exclusiv.

plamadeala-apartamente-lux-chisinau

10. De ce ar trebui un client să se adrese la un agent imobiliar?

Un agent imobiliar profesionist este un bun consultant juridic și financiar în domeniul imobiliar. Acesta poate asigura procurarea unui apartament la un preț real de piață cât și siguranța tranzacției în sine. Un specialist imobiliar știe să salveze timpul și banii clienților săi.

11. Care este cheia succesului în domeniul imobiliar?

Un agent imobiliar trebuie să se depășească mereu prin autoperfecționare în domeniul juridic, financiar, management, marketing, comunicare. Trebuie să aibă capacitatea de a-și  organiza eficient timpul. Trebuie să fie responsabil și sârguincios iar rezultatele neapărat vor veni.

Denis Plămădeală  - specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Are peste 2 ani de experiență în domeniul imobiliar

Dacă ești în căutarea unui apartament în sectorul Centru, îl poți apela direct la numărul de telefon: 068 888 433.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.