Interviu cu Maria Andronic despre provocările și motivația de a lucra în domeniul imobiliar

13 May 2020
Interviu cu Maria Andronic despre provocările și motivația de a lucra în domeniul imobiliar

Faceți cunoștință cu Maria Andronic, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Maria este o persoană dinamică care muncește cu dedicație zi de zi pentru a deveni un agent imobiliar de succes în Chișinău.

Ea a acceptat cu plăcere să ne răspundă la câteva întrebări despre provocările și motivația de a lucra în domeniul imobiliar.

Ce înseamnă să fii un agent imobiliar de succes?

Un agent imobiliar de succes este un specialist care este recomandat de alte persoane ca fiind un bun profesionist.

Știe cum să găsească cea mai bună locuință în cel mai scurt timp pentru clienții săi. Deci, un agent imobiliar de succes este un agent care are multe vânzări și are doar clienți mulțumiți.

De cât timp activezi în domeniul imobiliar și de ce ai ales această meserie?

Activez de aproape un an de zile în domeniul imobiliar. Am ajuns să lucrez în acest domeniu după ce am trecut prin procesul de cumpărare a unui imobil pentru mine.

Când am fost în calitate de cumpărător, am apelat la o companie imobiliară. Am rămas foarte satisfăcută de abordarea agenților, de dinamica cum decurgeau procesele de căutare, de sfaturile primite.

Mi-a plăcut libertatea de a-mi programa singură timpul de lucru cât și posibilitatea de a ajuta alte persoane, de aceea am hotărât să îmbrățișez această meserie.

interviu-maria-andronic-specialist-imobiliar (2)

Care sunt 3 cele mai importante calități pe care trebuie să le posede un specialist imobiliar profesionist?

Este foarte important să știi să gestionezi corect task-urile și timpul. De asemenea, este important să ai abilități bune de comunicare, să știi să pui întrebări și să asculți nevoile clienților. Nu în ultimul rând, este lucrul în echipă. O echipă puternică este calea cea mai scurtă către succes.  

Care este sectorul din Chișinău în care activezi și care sunt cele mai căutate zone / străzi / complexe locative?

Activez în sectorul Botanica. Cele mai solicitate zone sunt arterele principale, unde există o infrastructură bine dezvoltată precum ar fi: bd. Traian, bd. Cuza Vodă, bd. Decebal, bd. Dacia.

Dacă e să numesc câteva complexe locative noi, atunci voi menționa complexul Volare Tur - str. Grenoble, complexul construit de compania Exfactor Grup - str. Hristobotev 6, complexul companiei Camelon-Cons - str. Tudor Strișcă, complexul companiei Urban Construct TT - bd. Decebal 70/4.

Ce tipuri de apartamente sunt cele mai căutate la moment?

În blocurile noi sunt la mare căutare apartamentele cu 2 camere și living, cu suprafețele de 65-80m2. În blocurile secundare sunt solicitate apartamentele cu 1-2 camere, seria 143 și MS (Moldovenească).

Care sunt pricipalele 3 criterii după care se ghidează cumpărătorii la procurarea unui apartament?

Locația, planimetria, prețul. De obicei însă, în urma căutărilor îndelungate, prețul este factorul cel mai important care dictează decizia finală.

interviu-maria-andronic-specialist-imobiliar (4)

Cât durează, în medie, procesul de căutare?

Sunt persoane, care analizează piața imobiliară din Chișinău câte 1 an de zile. Aceste persoane se află într-un stadiu pasiv de căutare. Căutările lor au loc doar prin analiza site-urilor de profil pe internet.

Cu aproximativ 3 luni înainte de achiziție ei deja cunosc piața și încep a merge la vizionare, se interesează de posibilitățile de finanțare prin credit. Când clienții sunt în fază avansată de căutare, până la încheierea tranzacției timpul este redus la mai puțin de 1 lună de zile.

Care este media de vizite prin care trece o persoană până la găsirea unui apartament?

În mediu 5 apartamente. Am avut clienți care au procurat primul apartament văzut. Alții, mai puțin deciși, au vizionat 12 apartamente.

Cum arată clientul ideal care caută o locuință?

Clientul ideal este acea persoană care știe ce vrea și cum arată locuința visurilor ei și a familiei sale. La fel, care este deschis să înțeleagă argumentele aduse de noi, specialiștii imobiliari.

interviu-maria-andronic-specialist-imobiliar (3)

Ce sfat le poți da celor care sunt în căutarea unui apartament?

Este foarte important ca persoanele care vor să procure un apartament să cerceteze piața și să vadă care sunt posibilitățile reale financiare pe care le deține. Să apeleze la un specialist imobiliar, pentru a găsi cea mai buna ofertă care corespunde necesităților lor.

De ce ar trebui un client să se adrese la tine?

Pentru că știu să economisesc timpul și energia clienților mei. În cazul cumpărătorilor le pot oferi cea mai bună ofertă iar pentru vânzători, posibilitatea de a vinde apartamentul în cel mai scurt timp posibil și la cel mai bun preț.

Andronic Maria  - specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Este o persoană sociabilă și profesionistă în domeniul imobiliar. Este gata să te ajute să cumperi sau să vinzi un apartament în sectorul Botanica. Sună acum - 068 888 551.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.