Cum să investești corect banii de la nuntă în imobiliare?

4 March 2020
Cum să investești corect banii de la nuntă în imobiliare?

Ați “jucat” o nuntă mare, cu “zestre“ și “colaci“, cu mulți invitați, ați achitat serviciile foto și restaurantul, ați fost și în luna de miere … iar cu restul banilor nu știți ce să faceți?

Primele idei care vă vin în cap la sigur sunt să puneți banii la ciorap pentru timpuri mai grele sau să achiziționați un automobil ca să fiți în rând cu lumea. Dar oare aceasta este cea mai bună investiție?

Cu toții știm că banii se devalorizează în timp dacă nu sunt investiți într-o afacere care să aducă profit. La fel, mai știm că banii ușor se cheltuie pe diferite lucruri și plăceri pe care vrem să le achiziționăm cât mai rapid, dar care ne aduc un sentiment de plăcere de scurtă durată.

Dar te-ai gândit oare ca este mult mai rezonabil să investești într-un apartament din Chișinău?

Unde să investești banii de la nuntă?

unde-investeti-bani-nunta

Te întrebi unde ai putea să investești banii de la nuntă? Răspunsul e simplu. În imobiliare. În propria ta locuință. 

Ți se pare complicat? Mai jos îți vom arăta un plan care poate fi îndeplinit dacă îl respecți cu regularitate. 

Să zicem că la nuntă ați câștigat o sumă de 10 000 euro iar la moment stați în chirie într-un apartament din Chișinău pe care achitați o sumă de 200 de euro lunar.

Tot ce e nevoie este să apelați la un credit imobiliar simplu sau prin programul Prima Casă.

Dacă te gândești că un credit imobiliar e o soluție scumpă, că trebuie să achiți mulți bani la bancă, atunci trebuie la sigur să te gândești că atâta timp cât plătești chiria nu ești cu nimic mai aprope de a avea propriul apartament. Pe când achitând un credit ipotecar lună de lună ești tot mai aproape de a-ți împlini visul.

Metoda 1 - Credit Ipotecar Simplu

bani-nunta-credit-simplu

Pentru a accesa un credit ipotecar simplu e nevoie să ai contract de muncă oficial și să ai prima rată de 30% din costul total al apartamentului. 

Dat fiind faptul că ai câștigat 10 000 de euro de la nuntă, asta ar însemna că ai posibilitatea să achiți prima rată pentru un apartament care valorează nu mai mult de 30 000 euro.

Dat fiind faptul că trebuie să te muți imediat ca să nu mai achiți chirie, cu 30 000 euro poți procura un apartament cu 1-2 camere cu reparație medie într-un bloc secundar sau poți cumpăra un apartament cu 1 cameră în bloc nou, cu reparație euro într-o suburbie a mun. Chișinău.

Metoda 2 - Credit Ipotecar Prima Casă

bani-nunta-credit-prima-casa

Pentru a accesa un credit ipotecar prin programul Prima Casă e nevoie să ai contract de muncă oficial în R. Moldova, să nu deții nici un imobil în decurs de ultimul an și să ai prima rată de doar 10% din costul total al apartamentului. 

În acest caz, poți opta pentru o strategie un pic mai diferită de investiție, poți achita doar 5 000 euro prima rată pentru un apartament cu 1 cameră în Chișinău, în bloc nou, varianta albă care costă în jur de 25-30 000 euro, iar cu banii rămași să faci reparație și să mobilezi apartamentul după caz.. Să investești corect în imobiliare este foarte greu mai ales când ești la început de cale dar nu și imposibil după cum vezi.

Vrei să investești corect banii de la nuntă în propria locuință? 

Ai nevoie de un adevărat profesionist care să te ghideze pe întreg procesul de accesare a unui credit ipotecar, care să te consulte juridic cu privire la achiziționarea unui bun imobil pentru tine și familia ta? Contactează-ne 078 888 900 sau vizitează-ne pe adresa mun. Chișinău, bd. Grigpre Vieru 12/1.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

Apartamente de la proprietar în Chișinău - 10 scenarii de vânzare
22 June 2020
Apartamente de la proprietar în Chișinău - 10 scenarii de vânzare
Foarte multe persoane vor să procure un apartament direct de la proprietar. Fie că sunt în căutarea unei locuințe în bloc locativ nou sau secundar, cumpărătorii vor să achiziționeze un imobil direct de la proprietar, crezând că astfel va fi mai ușor și mai ieftin. Dar oare așa este?
Apartamente de vânzare urgentă în Chișinău - între mit și realitate.
17 February 2020
Apartamente de vânzare urgentă în Chișinău - între mit și realitate.
Cu toții am văzut o sumedenie de anunțuri - Vând URGENT apartament în Chișinău! Dar cât de corecte sau adevărate sunt astfel de anunțuri? E posibil oare să vinzi sau să cumperi urgent un imobil?
Top 7 întrebări pe care și le pun cumpărătorii unui apartament
2 December 2019
Top 7 întrebări pe care și le pun cumpărătorii unui apartament
Ești în proces de procurare a unui apartament? Ai mai multe întrebări la care nu găsești răspuns? Mai jos vei găsi top 7 întrebări cu care se confruntă cumpărătorii în procesul de achiziționare a unei locuințe.