7 paşi pentru a vinde rapid un apartament

4 March 2020
7 paşi pentru a vinde rapid un apartament

Vrei să vinzi rapid un apartament în Chișinău fără multe bătăi de cap? Nu știi ce ar trebui să faci astfel încât să obții cel mai bun preț posibil pentru apartamentul tău în cel mai scurt timp?

Ei bine, mai jos vei găsi 7 pași pentru a vinde un apartament rapid.

Cu toate că nu există o formulă fixă, ideile expuse în articol la sigur te vor ajuta să găsești cumpărătorul ideal care va vrea să cumpere anume apartamentul tău.

Curățenia în apartament

Curatenie-apartament-vanzare

Pare simplu și banal dar în același timp mulți vânzători uită să facă o curățenie generală înainte de a scoate apartamentul în vânzare. Dezordinea în apartament va reduce foarte mult din calitatea imobilului în ochii potențialilor clienți. Pe de altă parte, un apartament curat, cu un aspect plăcut, va avea mai multe șanse de a fi vândut rapid.

Depersonalizarea apartamentului

Ce înseamnă acest fapt? Ei bine, un potențial client care a trecut pragul apartamentului tău vrea să se vizualizeze pe sine în acea locuință. Din acest motiv, trebuie să împachetezi toate lucrurile personale precum ar fi fotografii, bibelouri, decorațiuni etc și să le depozitezi departe de ochii potențialilor clienți.

Reparații mici și medii

Sigur, dacă vrei să lași din preț mai mult decât e media pe piață pentru un apartament similar cu al tău ai putea să îl vinzi așa cum este.

Însă, dacă vrei să obții un preț cât mai bun posibil, ar fi bine să ajustezi micile detalii precum ar fi: repară un robinet care curge, schimbă un mâner de la ușă care nu funcționează, înlocuiește tapetele demodate etc.

În cazul în care vrei un preț mai mare decât media de piață, ai putea chiar înlocui ferestrele vechi pe unele termopan, ai putea renova complet camera de baie, la fel și bucătăria. Astfel, poți fi sigur că potențialii clienți nu vor găsi motive pentru a negocia prețul, sau chiar dacă o vor face va fi în limita bunului simț.

Estimează corect prețul de vânzare

Un preț prea mare ar putea speria clienții și astfel timpul de vânzare la fel va fi unul mare. Un preț prea mic ar putea să îți lase un gust amar după ce ai vândut apartamentul, știind că ai pierdut o groază de bani.

Pentru a estima un preț real de piață ai putea face o analiză navigând pe site-urile specializate de vânzare a imobilelor sau ai putea întreba vecinii sau rudele care ar fi prețul cel mai bun. Toate acestea însă nu sunt tocmai soluția ideală.

Îți recomandăm să apelezi la un specialist imobiliar profesionist care absolut gratuit te va ajuta să faci o evaluare corectă a imobilului și să stabilești un preț corect de piață.

Crează un anunț calitativ

Anunt-vanzare-apartament

Crează și plasează anunțuri de vânzare a apartamentului pe site-urile specializate din Chișinău, Moldova precum sunt 999.md sau makler.md. Este important să faci poze cât mai calitative și care pun în evidență cele mai bune aspecte ale apartamentului. La fel, e nevoie să scrii o descriere fără greșeli gramaticale.

Sau, ai putea să te adresezi la o companie imobiliară din Chișinău care ar putea să te ajute cu vânzarea apartamentului tău la preț maxim în timp minim.

Fii disponibil pentru a prezenta apartamentul

Este foarte important să fii disponibil pentru a prezenta apartamentul. Clienții sunt diferiți, unii pot viziona apartamentul în timpul orelor de muncă, alții seara după orele 18:00, alții în weekend. Este importantă implicarea ta la capacitatea de 100% dacă vrei să vinzi apartamentul rapid.

În cazul în care apelezi la o companie imobiliară, agenții imobiliari vor filtra sunetele și clienții astfel încât tu vei arăta apartamentul doar clienților cu adevărat interesați.

Lasă loc pentru negocieri

Fiecare client va vrea să negocieze prețul apartamentului cât de bun nu ar fi acesta. Anume din acest motiv e nevoie să fii pregătit pentru negocieri și să cunoști care sunt atuurile dar și minusurile apartamentului ca să știi să răspunzi corect la întrebările clienților atunci când vor cere o reducere de preț.

Acum ești mult mai pregătit pentru a vinde locuința ta în cel mai scurt timp posibil. Dacă nu dispui de timp și nu vrei să ai multe bătăi de cap poți apela la o companie imobiliară care știe la sigur cum să vândă rapid un apartament.

Acces Imobil - apartamente la prețuri accesibile! 
Adresa: Chișinău, bd. Grigore Vieru, 12/1 
Telefon: +373 78 888 900

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.