Interviu cu agentul imobiliar Erhan Ion

4 March 2020
Interviu cu agentul imobiliar Erhan Ion

În spatele oricărei companii de succes există o echipă puternică. Am decis să facem o serie de interviuri cu specialiștii imobiliari din cadrul companiei Acces Imobil. Astăzi vom discuta cu Erhan Ion, care ne va răspunde la câteva întrebări, despre motivația de a fi agent imobiliar, despre clienți, tendințe imobiliare dar și alte subiecte interesante.

De cât timp activezi în domeniul imobiliar și de ce ai ales să fii agent imobiliar?

Acum 5 ani am lucrat în Marea Britanie, în orașul Wolverhampton. Acolo am activat într-o agenție imobiliară în calitate de manager pe publicitate offline. Între timp, m-am împrietenit cu un agent imobiliar care m-a ajutat să înțeleg cum funcționează domeniul imobiliar.

Tot el, m-a încurajat să mă întorc în Moldova și să încerc să mă angajez în acest domeniu. Am trimis CV-ul meu la 3 companii imobiliare, și am avut norocul să ajung să fac parte din echipa Acces Imobil. Activez aici deja de aproximativ 3 ani.

Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le posede un specialist imobiliar profesionist?

Un bun specialist imobiliar este o persoană comunicabilă. Prin comunicare eficientă putem face legătură cu orice persoană, putem obține clienți pe viață. Știe să placă oamenilor, astfel încât aceștia să se simtă confortabil. Întotdeauna se va baza pe corectitudine și respect. Și nu în ultimul rând, știe să asculte doleanțele clienților săi.

Ion-erhan-interviu-imobiliare-chisinau3

Care este sectorul din Chișinău în care activezi și care sunt cele mai căutate zone / străzi / complexe locative?

Activez în zona Buiucani și Durlesti. Cele mai căutate sunt străzile principale care au acces direct la transportul public, cum ar fi:  Alba Iulia, Calea Ieșilor, Deleanu, Onisifor Ghibu, Nicolae Costin, Ion Creangă.

Cele mai căutate complexe locative în sectorul Buiucani sunt complexele rezidențiale ale companiilor: Exfactor (bd. Alba Iulia 77/5 și 77/7), Gonvaro Con (bd. Alba Iulia 77/15), ReconsCivil (str. Onisifor Ghibu 7/1), Amic (str. Alba Iulia 184), Astercon (str. Ion Creangă 5) etc.

Ce tipuri de apartamente sunt cele mai căutate la moment?

Cele mai căutate sunt apartamentele de dimensiuni medii, cu 1 cameră cu suprafața de 40m2, cu 1 cameră + living (50m2), cu 2 camere 60m2 sau cu 2 camere + living (70m2).

Persoanele în vârstă optează pentru blocurile secundare, au o mai mare încredere în calitatea blocurilor de tip sovietic. Persoanele mai tinere, de până la 40 de ani, optează pentru apartamente în blocuri noi, datorită condițiilor tehnice și estetice mult mai bune.

Care sunt principalele criterii după care se ghidează cumpărătorii?

Zona este cel mai important criteriu. Majoritatea optează pentru zone cu acces direct la transportul public, cu infrastructură socială și economică bine dezvoltată. Este important să aibă în apropiere piață, magazine, grădinițe, școli, farmacii, spitale etc.

Ion-erhan-interviu-imobiliare-chisinau2

Cât durează, în medie, procesul de căutare?

În mediu durează o lună de zile dacă este în căutare activă. Dar sunt persoane care analizează ofertele imobiliare de pe piață și câte jumătate de an, sau chiar un an. Trebui să menționez că prețurile la apartamente în permanență se modifică, anumite oferte fierbinți dispar și de multe ori clienții le pot pierde dacă amână procesul de decizie.

Care este media de vizite prin care trece o persoană până la găsirea unui apartament?

În medie 6-8 apartamente. Am un principiu, propun clienților mei doar acele imobile care la sigur corespund așteptărilor lor. Din experiența mea, cu cât mai multe imobile clientul le vizitează cu atât acestuia îi este mai greu să facă o decizie corectă.  

Cum arată clientul ideal care caută o locuință?

Clientul ideal este acel client care cunoaște cu desăvârșire ceea ce caută și care știe care sunt posibilitățile lui reale financiare. Este foarte ușor de lucrat cu clienții hotărâți și care știu cum arată casa visurilor lor.

Care a fost cea mai scumpă proprietate vândută de tine?

Am vândut o casă la sol, într-o zonă rezidențială de elită. Prețul imobilului fiind de 325 000 euro.

Ion-erhan-interviu-imobiliare-chisinau4

De ce ar trebui un client să se adrese la tine ca specialist imobiliar?

Deoarece, prin mine au acces la informație veridică despre piața imobiliară cât și acces la cele mai bune oferte imobiliare disponibile la moment. Procesul de vânzare-cumpărare de obicei este unul stresant, iar eu știu cum să salvez timp, bani și nervi clienților mei. Și nu în ultimul rând, știu să asigur o tranzacție corectă din punct de vedere juridic.

Ion Erhan - specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Are 3 ani de experiență în domeniu și zeci de clienți mulțumiți.

Dacă ești în căutarea unui apartament, pe următorul link: Apartamente în Buiucani vei găsi imobilele pe care le gestionează Ion Erhan. Sau îl poți contacta direct la numărul de telefon: 068 888 478.

Share

Articole similare

Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
1 February 2022
Interviu cu Victor Cernomorcenco - specialist imobiliar în cadrul companiei AccesImobil
Domeniul imobiliar este unul foarte interesant și foarte divers. Este interesant deoarece în fiecare zi te confrunți cu lucruri și situații noi, în fiecare zi poți învăța ceva nou.
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
3 March 2021
Interviu cu Adrian Ciuperca - agent imobiliar specializat în contracte exclusive
Astăzi vom discuta cu Adrian Ciuperca, specialist imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil, specializat în reprezentarea exclusivă a vânzătorilor. 
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
27 January 2021
Interviu cu Mihaela Popov - agent imobiliar specializată în închirierea apartamentelor în Chișinău
Astăzi vom discuta cu Mihaela Popov, agent imobiliar, specializată în închirierea apartamentelor și caselor la sol în Chișinău. Mihaela Popov a fost desemnată ca cel mai bun specialist imobiliar (Chirie) în cadrul companiei Acces Imobil pentru anul 2020.