Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei Acces Imobil

4 March 2020
Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei Acces Imobil

Vrei să vinzi un apartament în Chișinău? Nimic mai simplu. Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei imobiliare Acces Imobil este prezentat mai jos. Astfel, fiecare proprietar își poate face o imagine despre pașii care necesită a fi parcurși pentru a vinde un imobil cu succes. 

1. Contactează-ne la numărul de mobil 078 888 900

Contactează-ne la numărul de telefon 078 888 900 și oferă-ne detalii despre apartament: adresa (sector, strada), numărul de camere și starea locuinței (cu reparație sau în varianta albă).

programare-specialist-imobiliar-acces-imobil

2. Programează o întrevedere cu un specialist imobiliar 

Împreună vom stabili ora și data pentru o întrevedere la fața locului (adresa unde se află apartamentul care necesită a fi vândut) pentru evaluarea imobilului și întocmirea materialelor foto-video profesioniste de către agentul imobiliar.

3. Evaluarea imobilului

Specialistul imobiliar va evalua prețul apartamentului. Acesta va stabili un prețul real de piață a apartamentului - un preț recomandat care ar permite vânzarea imobilului într-un termen de 1-2 luni. Prețul recomandat se bazează pe date statistice ale apartamentelor similare vândute în ultimele 6 luni de către compania Acces Imobil.

4. Semnarea contractului de colaborare

După stabilirea prețului de vânzare și a tuturor detaliilor despre apartament va fi semnat un contract de colaborare, fie un contract de intermediere simplă sau un contract de reprezentare exclusivă.

semnarea-contractului-de-colaborare

5. Pregătirea imobilului pentru vânzare

După caz, specialistul imobiliar va reveni cu recomandări către proprietar cu referire la anumite detalii care vor îmbunătăți imaginea apartamentului și care vor spori șansele de vânzare a locuinței. Aici ne referim la depersonalizarea imobilului, curățenie, mici ajustări sau reparații curente.

6. Promovarea apartamentului

După semnarea contractului de colabotare, imobilul Dvs va fi promovat pe toate resursele disponibile ale companiei pentru a găsi cât mai curând un potențial cumpărător cu posibilități financiare reale.

7. Arvuna

În momentul când este identificat un potențial cumpărător care are intenția de a procura apartamentul se va încheia un contract de arvună în care vor fi stabilite detalii precum data tranzacției, prețul final de vânzare, data eliberării apartamentului etc.

incheierea-contractului-de-vânzare-cumpărare

8. Pregătirea actelor pentru vânzare cumpărare

După preluarea arvunei, se va trece la etapa de pregătire a tuturor actelor necesare pentru vânzarea-cumpărarea unui imobil.

9. Încheierea contractului de vânzare cumpărare

A venit și ziua mult așteptată, semnarea contractului de vânzare cumpărare la notar. Felicitări! Apartamentul dvs a fost vândut. Vezi ce impozite și taxe se achită la vânzarea unui imobil.

10. Achitarea comisionului pentru serviciile prestate

Odată cu încheierea tranzacției de vânzare-cumpărare și primirea banilor de la noul proprietar, a venit timpul să achitați comisionul bine meritat de către specialistul imobiliar care va ajutat pe întreg procesul de vânzare cumpărare.

Ai un apartament de vânzare? Sună acum: 078 888 900.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Share

Articole similare

 9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
10 April 2024
9 aspecte importante în alegerea unui Specialist Imobiliar Profesionist
Indiferent dacă cumpărați, vindeți sau investiți, având alături un agent imobiliar cu cunoștințe, experiență și de încredere, vă poate ajuta să navigați în complexitățile pieței imobiliare și să vă atingeți obiectivele.
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
2 February 2024
Codebitorul - prietenul la nevoie în lumea creditelor
Când vine vorba despre credite, uneori, poți avea nevoie de un „erou'' financiar care să-ți vină în ajutor. Acesta este adesea rolul unui codebitor. Dacă ai auzit termenul sau te gândești să-ți asumi acest rol, e bine să știi tot ce presupune acest rol. Experții maib explică mai multe detalii.
 Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
11 December 2023
Locuința pe care și-o poate permite o familie tânără cu salariu mediu pe economie din Moldova
Din punct de vedere financiar, e foarte bine să fii proprietarul casei în care locuiești. Moldovenilor le place să fie proprietari și să aibă un acoperiș deasupra capului… o siguranță mare din punct de vedere financiar și psihologic în condițiile noastre economice nu tocmai stabile.