filtru
Înapoi

Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei Acces Imobil

Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei Acces Imobil

Vrei să vinzi un apartament în Chișinău? Nimic mai simplu. Procesul de vânzare a unui apartament prin intermediul companiei imobiliare Acces Imobil este prezentat mai jos. Astfel, fiecare proprietar își poate face o imagine despre pașii care necesită a fi parcurși pentru a vinde un imobil cu succes. 

1. Contactează-ne la numărul de mobil 078 888 900

Contactează-ne la numărul de telefon 078 888 900 și oferă-ne detalii despre apartament: adresa (sector, strada), numărul de camere și starea locuinței (cu reparație sau în varianta albă).

programare-specialist-imobiliar-acces-imobil

2. Programează o întrevedere cu un specialist imobiliar 

Împreună vom stabili ora și data pentru o întrevedere la fața locului (adresa unde se află apartamentul care necesită a fi vândut) pentru evaluarea imobilului și întocmirea materialelor foto-video profesioniste de către agentul imobiliar.

3. Evaluarea imobilului

Specialistul imobiliar va evalua prețul apartamentului. Acesta va stabili un prețul real de piață a apartamentului - un preț recomandat care ar permite vânzarea imobilului într-un termen de 1-2 luni. Prețul recomandat se bazează pe date statistice ale apartamentelor similare vândute în ultimele 6 luni de către compania Acces Imobil.

4. Semnarea contractului de colaborare

După stabilirea prețului de vânzare și a tuturor detaliilor despre apartament va fi semnat un contract de colaborare, fie un contract de intermediere simplă sau un contract de reprezentare exclusivă.

semnarea-contractului-de-colaborare

5. Pregătirea imobilului pentru vânzare

După caz, specialistul imobiliar va reveni cu recomandări către proprietar cu referire la anumite detalii care vor îmbunătăți imaginea apartamentului și care vor spori șansele de vânzare a locuinței. Aici ne referim la depersonalizarea imobilului, curățenie, mici ajustări sau reparații curente.

6. Promovarea apartamentului

După semnarea contractului de colabotare, imobilul Dvs va fi promovat pe toate resursele disponibile ale companiei pentru a găsi cât mai curând un potențial cumpărător cu posibilități financiare reale.

7. Arvuna

În momentul când este identificat un potențial cumpărător care are intenția de a procura apartamentul se va încheia un contract de arvună în care vor fi stabilite detalii precum data tranzacției, prețul final de vânzare, data eliberării apartamentului etc.

incheierea-contractului-de-vânzare-cumpărare

8. Pregătirea actelor pentru vânzare cumpărare

După preluarea arvunei, se va trece la etapa de pregătire a tuturor actelor necesare pentru vânzarea-cumpărarea unui imobil.

9. Încheierea contractului de vânzare cumpărare

A venit și ziua mult așteptată, semnarea contractului de vânzare cumpărare la notar. Felicitări! Apartamentul dvs a fost vândut. Vezi ce impozite și taxe se achită la vânzarea unui imobil.

10. Achitarea comisionului pentru serviciile prestate

Odată cu încheierea tranzacției de vânzare-cumpărare și primirea banilor de la noul proprietar, a venit timpul să achitați comisionul bine meritat de către specialistul imobiliar care va ajutat pe întreg procesul de vânzare cumpărare.

Ai un apartament de vânzare? Sună acum: 078 888 900.

Acces Imobil -  cu noi faci alegerea corectă!

Distribuie

Articole similare

Cât costă un apartament în Chișinău?
10 Septembrie 2019
Cât costă un apartament în Chișinău?
Cât costă un apartament în Chișinău? Credem că e cea mai răspândită întrebare pe care și-o pun moldovenii atunci când încep a căuta o locuință.
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
19 Iunie 2019
Cum să alegi o companie imobiliară profesionistă?
În societatea noastră există prejudecăți cu referire la serviciile prestate de agențiile și companiile imobiliare, iar acest fapt se datorează experiențelor neplăcute cu care s-au confruntat mai mulți beneficiari.